To je to što me zanima!

Iz osvete na Facebooku nudio seks sa svojim prijateljicama

Mladić (26) se naljutio zbog ogovaranja pa je na više društvenih mreža otvorio lažne profile prijateljicama (22 i 23). Dobio je prijavu za nedozvoljenu upotrebu podataka
Vidi originalni članak

Zadranin (26) naljutio se na svoje dvije nekoliko godina mlađe prijateljice. Ni sa jednom od njih nije bio u vezi, ali je navodno čuo da su ga ogovarale. Smislio je osvetu.

Otvorio im je lažne profile na društvenim mrežama Facebook i Iskrica u siječnju. Objavio je njihove fotografije i prave brojeve mobitela. Napisao je da traže seks i stavio još seksualnih aluzija. Otvoreni poziv na seks usijao je telefone djevojaka koje se nisu mogle obraniti od silnih poziva zainteresiranih. No kako je prave podatke objavio protiv njihove volje i zloupotrebio njihove osobne podatke, obje su ga prijavile policiji. Nakon krim istrage, u ponedjeljak je mladić dobio kaznenu prijavu za nedozvoljenu upotrebu osobnih podataka. Predviđena kazna je 150 dnevnih dohodaka ili zatvorska kazna do šest mjeseci.

Kako neslužbeno saznajemo, optuženi je sve već priznao. Zadarska policija poslala je obavijest administratorima stranica Iskrice i Facebooka da je riječ o kaznenom djelu jer su profili lažni. Administratori tih društvenih mreža profile su uklonili sa stranica.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MpH 02.02.2011.

    Odakle vam to da ako radite nelegalne radnje u internet caffe-u, knjižnici ili mjestima s "hot spot-om" da je nemoguće tim osobama ući u trag?! (Drugi par kobasa je što nitko neće pokretat istragu zbog ilegalnog downloada najnovije stvari od Britni :) - Da je tako onda bi svi "hakeri" bili na tim mjestima, jer bi bili "nedodirljivi". Sve ostavlja "trag", bilo elektonički (video nadzor, MAC adrese itd.) ili fizički samim time nitko nije siguran u "mutnom". ;-)

  • bojan8888 02.02.2011.

    treba ga nalupat ko vola u kupusu da mu vise tako sta nikad nepadne napamet...a ni drugima

  • damir971 02.02.2011.

    Ma super,malo si majstor ubrijo u glavuču da je internet mjesto gdje može da radi tko šta hoće i da bude što hoće;e neće ići,sad ćeš lijepo da kiseliš kupus sa ostalim pametnim facama u prdekani,tako ti i treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare