To je to što me zanima!

Dačić: Da je postojala ljubav u Jugoslaviji, ne bismo ratovali

Dačić je, obraćajući se okupljenima na summitu, rekao da cijela regija mora definirati zajednički interes koji će voditi prema gospodarskom prosperitetu Balkana
Vidi originalni članak

Ne vjerujem u ljubav među jugoslavenskim narodima jer da je ta ljubav postojala, mi ne bismo ni ratovali. Vjerujem samo u interes, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić na današnjem summitu sto lidera Jugoistočne Europe u Bečićima u Crnoj Gori, prenosi Blic. Dačić je rekao da su Jugoslavija i Europska unija bile utopije te da nema svrhe ulaziti u utopiju stvaranja nove Jugoslavije, već tražiti zajednički ekonomski interes cijele regije.

Dačić je, obraćajući se okupljenima na summitu, rekao da cijela regija mora definirati zajednički interes koji će voditi prema gospodarskom prosperitetu Balkana. Međutim, naglasio je, bilateralni primjeri govore da nije svima podjednako stalo do takvog pristupa.

– Ja sam samo protiv da govorimo kako su Slovenija i Hrvatska u Europi, a mi ostali tu negdje ispred Europe. Ne može Srbija biti samo tržište za Sloveniju i Hrvatsku, nego partner. Isto tako mora se otvoriti i njihovo tržište za Srbiju – rekao je Dačić dodajući kako "sama činjenica da ovdje nisu prisutni ljudi iz Hrvatske govori da oni možda imaju neka važnija posla zbog ulaska u Europsku uniju".

Idi na 24sata

Komentari 134

  • TomislavKatalinić 26.05.2013.

    Dačić i dalje ostaje na pozicijama velike srbije. Pljačka koju su tijekom rata napravili očito im nije dovoljna, potrošilo se, sada treba otvoriti novi front i na politički ili vojnički način. Otišlo im Kosovo a uskoro će i Vojvodina. Beogradskom pašaluku ni rusi ne mogu dati ono što bi Dačić želio.

  • rođo101 26.05.2013.

    ovo su riječi pravog čovjeka i pravog političara u našoj regiji,a ne kao oni naše mlakonje stalno o nekoj ljubavi i kajanju za prolivenim mlijekom.BRAVO DAČIĆU SVE JE TO INTERES,a ovo što naši uvlakači rade je samo jedna obična utopija i laganje svog vlastitog naroda.

  • Totto_1 26.05.2013.

    Dakle, ipak smo ratovali !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare