To je to što me zanima!

Dačić i Thaçi bez dogovora, bilo je čak i povišenih tonova

Ivica Dačić traži da Zajednica srpskih općina ima nadležnosti u pravosuđu, policiji i prostornom planiranju, dok Hashim Thaçi tvrdi kako to nije u skladu s ustavom
Vidi originalni članak

Ni nakon osmog kruga pregovora između izaslanstva Srbije i Kosova u Bruxellesu nije postignut dogovor. Srbijanski premijer Ivica Dačić rekao je kako i dalje postoje velike razlike oko glavnog pitanja, a to je ovlast Zajednice srpskih općina (ZSO) na Kosovu. 

Srbija traži da ZSO ima nadležnosti u pravosuđu, policiji i prostornom planiranju te da kosovske sigurnosne snage ne budu bilo gdje žive Srbi. Kosovo, s druge strane strahuje da će ZSO dovesti do separatizma, prenosi HRT

Kosovski premijer Hashim Thaçi rekao je kako su bili širokogrudni u stavovima i ponudama, za razliku od Srba koji su bili statični. Dodao je i kako ZSO nikada neće imati izvršne i zakonodavne ovlasti jer to nije u skladu s ustavom Kosova. Ipak, ostavio je mogućnost za još jedan sastanak u narednih tjedan dana pod uvjetom da srpska strana uvaži neke njihove prijedloge. 

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton izjavila je kako je bilo nekoliko prijedloga te da su razlike između dviju strana male, ali duboke. U narednih nekoliko dana obavijestit će je o odluci. 

Srbijanski izvori prenose kako je bilo povišenih tonova između Thaçija i Vučića te da je sastanak prošao u teškom i mučnom ozračju. Pregovori su trajali više od 12 sati.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • WOMANIZER 03.04.2013.

    dok je nikolića, nikad se to ne bude riješilo!

  • MI-MA 03.04.2013.

    Gospodo Albanci, ne daj te srbima ni komad Vaše zemlje. Zna se gdje je granica, a kome se ne sviđa Kosovovo sretan mu put.

  • Danijel79_1 03.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare