To je to što me zanima!

'Dajte nam papire da vidimo znate li upravljati brodicom'

Pripadnici Lučke kapetanije Zadar u srijedu su provjeravali plovila i putnike u zadarskom akvatoriju. Kontrolirali su ima li voditelj brodice dokument na plovilu, dozvolu za upravljanje...
Vidi originalni članak

U teritorijalnom moru i unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske, u vršnom razdoblju turističke sezone plovi više od 60.000 domaćih i stranih plovila, što zahtijeva pojačani nadzor pomorskog prometa. Stoga su u srijedu pripadnici Lučke kapetanije Zadar provjeravali plovila i putnike u zadarskom akvatoriju.

Kontrolirali su ima li voditelj brodice dokument na plovilu, dozvolu za upravljanje, a ako je nema, kazna je 300 do 800 kuna. A ako voditelj uopće nema položen ispit i dozvolu, kazna je od 800 do 5000 kuna. Te kazne se umanjuju ako se plati na mjestu događaja.

Kazna za glisiranje preblizu obali kažnjava se od 1000 do 15.000 kuna, ovisno o je li prva kazna ili je riječ o recidivistu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • korisničko ime zauzeto 02.08.2018.

    jel se kazna oprašta ak se veli da imaš sinkopu pa ne znaš kaj je voditelj brodice?

  • krao_sam_1 02.08.2018.

    Mala,imali utebe EU papira ili nema?

  • skofun 02.08.2018.

    Pih ove nase kapetanije izdaju dozvole sakom i kapom a posli kako se ponasate na moru... covik mi kaze iz jedne kapetanije da je napravio inspekciju na jednom cruiser jedrenjaku i nasao masu nedostataka sto se tice sigurnosti i kad je odlucio zaustaviti isplovljavanje broda stize poziv iz ministarstva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare