To je to što me zanima!

Damir Polančec: Afera Spice nije mogla drugačije završiti

Zamjenica ravnateljice Uskoka Marija Vučko kazala je da je tužiteljstvo nezadovoljno oslobađajućom presudom "imajući u vidu kvalitetu i količinu dokaza" koje su iznijeli pred sudom
Vidi originalni članak

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec kazao je nakon oslobađajuće presude u slučaju Spice da taj postupak nije mogao drugačije završiti.

Polančec i sedmorica njegovih suokrivljenika u ponedjeljak su na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbe da su novcem Podravke pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom te da su je pritom oštetili za gotovo 400 milijuna kuna, a četvorica optuženih proglašeni su krivima da su Podravku oštetili dajući 65 milijuna kuna zajma splitskoj tvrtki SMS.

- Nikada nisam osnovao ili vodio bilo kakvu kriminalnu grupu, a posebno ne kriminalnu grupu koja bi htjela Podravkinim novcem za sebe priskrbiti većinski paket dionica - kazao je Polančec.

Ponovio je da se cijela optužnica protiv njega temeljila na iskazima dvojice svjedoka.

- Od više od 150 svjedoka ispitanih u ovom procesu teretila su me samo dvojica. U završnom govoru tužiteljstvo se nije moglo pozvati ni na pola rečenice tih svjedoka koji su iskazivali 20 dana - dodao je Polančec.

Na pitanje je li mu afera Spice "uništila život i karijeru" Polančec je kazao da je zbog toga morao napustiti vladu te da je "nekome tada odgovaralo da bude političkih posljedica".

Uz Polančeca i bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, Uskok je u tzv. aferi Spice teretio vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Za zajam SMS-u kojim je Podravka oštećena za 65 milijuna kuna nepravomoćno su osuđeni Marinac, na dvije godine zatvora, Šestak i Pavlović na 10, odnosno devet mjeseci koje mogu zamijeniti društveno korisnim radom, a Mladinić na šest mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. Marinac, osim toga, postane li presuda pravomoćna, Podravci mora vratiti 65 milijuna kuna, a ostala trojica nešto više od 10 milijuna kuna.

Zamjenica ravnateljice Uskoka Marija Vučko kazala je da je tužiteljstvo nezadovoljno oslobađajućom presudom "imajući u vidu kvalitetu i količinu dokaza" koje su iznijeli pred sudom.

U odnosu na osuđujući dio presude najavila je žalbu na visine kazni.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • jozabroz 20.07.2016.

    na tvom mjestu bi napravio tuzbu protiv drzave u iznosu od kojeg bi se i milanovic prestao smijati i bit bahat,,pa s obzirom da se zna preko koga je to sve islo, nek se nade neko u drzavi i doticnom(ili doticnima,mislim i na "pomocnike") naplati nastalu stetu oduzimajuci imovinu i novcane iznose sa stednje u bankama,,neko bi to morao sve platit,tako da se to i takve stvari ponavljale kao npr u zadnje vrijeme,,)))))

  • zagro 19.07.2016.

    nakaradno i korumpirano pravosudje...sve nevolje i nedaće naše hrvatske kreću od pravosudja...gdjegod da su pokradeni milioni,nikad nitko nije kriv...a uvijek najviše pokradu najveći hrvati,hrvatine čak...

  • Emersan 19.07.2016.

    Nomen est omen. Da li znate kako glasi anagram imena Damir Polančec? ... Prče omladinca

Komentiraj...
Vidi sve komentare