To je to što me zanima!

Damir Polančec: O privatizaciji Ine premijerka Kosor znala sve

Damir Polančec kaže kako je premijerka Kosor na sastanke na kojima se raspravljalo o detaljima ugovora s Mađarima poslao tadašnji premijer Ivo Sanader
Vidi originalni članak

Činjenica je da ja Jadranki Kosor nikad nisam dao na uvid nacrt izmjena dioničkog ugovora koji sam sklapao s MOL-om. Međutim, ona je ipak bila jako dobro upućena u sve o čemu smo pregovarali s Mađarima. Na sastancima koji su bili u Ministarstvu gospodarstva krajem 2008. i početkom 2009. godine uz Ivana Šukera, Marinu Dropulić Matulović i mene bila je i Jadranka Kosor, rekao je Damir Polančec za Novi list. 

Dodao je kako su na tim sastancima raspravljali o svim detaljima ugovora. Kaže i kako je Kosor tamo bila po nalogu Ive Sanadera. Dodaje kako su između njega i Šukera uvijek bili zategnuti odnosi pa je Sanader poslao Kosor 'radi mira i konstruktivne atmosfere'. Razgovarali su tri puta, a nakon toga su se sastali i s mađarskom stranom koju su zastupali čelni čovjek MOL-a Zsolt Hernad i predsjednik uprave Ine Zoltan Aldot. 

Polančec je, kaže, siguran da negdje postoji zapisnik tog sastanka. Kaže i kako se sjeća službenog poziva za sastanak u kojem je na prvom mjestu bilo navedeno ime i prezime tadašnje potpredsjednice Vlade. Polančec je zaključio kako Kosor ne može govoriti da nije znala ništa o izmjenama dioničkog ugovora.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare