To je to što me zanima!

"Dan gnjeva" u Kairu: Na trgu ubijeni deseci prosvjednika

Sukobi između pristaša Muslimanske braće i vojske nastavili su se i u petak u Egiptu.U Kairu je ubijeno najmanje 50 ljudi. Neki mediji javljaju da ih je više od 90
Vidi originalni članak

Sukobi između pristaša Muslimanske braće i vojske nastavili su se i u petak u Egiptu. Na trgu Ramzes u Kairu ubijeno je najmanje 50 ljudi. Neki mediji javljaju da ih je ubijeno i više od 90 prosvjednika. Pojavila se i informacija da je na prosvjednike na Ramzesu otvorena paljba iz vojnih helikoptera, no ta vijest zasad nije potvrđena. Stotine su ozlijeđene. U središtu Kaira netko je zapalio jednu privatnu građevinsku tvrtku. Članovi Muslimanskog bratstva pozvali su svoje članove na tjedan dana prosvjeda.  

Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak je razgovarala s francuskim predsjednikom Hollandeom te je nakon toga objavila priopćenje u kojem najavljuje da će Njemačka, ali i cijela Europska unija preispitati svoje odnose s Egiptom u svjetlu najnovijih zbivanja.


Idi na 24sata

Komentari 34

  • hayabusa_master 17.08.2013.

    tako i treba kao protesti a sjede na trgu sa kalasnjikom...pa otidji u berlin ili bec sjedi na trg sa kalasnjikom pa protestuj...nema te za sekund...nekih potamane!

  • mali markec 17.08.2013.

    Tako je to kada se narod dijeli, tog scenarija se bojim i kod nas. I naši politikanti samo dijele narod na sve moguće načine, seljake, radnike, branitelje, umirovljenike, športaše, jednostavno sve gdje se to može.

  • slade89 17.08.2013.

    Ko got da je kriv za ovo profitirace drugi...oni ce samo da ginu! Sta jedna Merkelova ili Holand imaju da se mjesaju u unutrasnje poslove jedne ''nezavisne'' drzave?? Al je frka oko kanala, jer pati pomorska ekonomija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare