To je to što me zanima!

Dan odluke: Tadić vodi mrtvu utrku za vlast protiv Nikolića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Građani u Srbiji na izborima za predsjednika biraju između 12 kandidata. Ankete pokazuju da bi za Tadića glasovalo 26,7% građana Srbije, a za Nikolića 25,7%
Vidi originalni članak

Glasovanje u Srbiji protječe bez većih nepravilnosti, a dva incidenta zabilježena su u Novom Sadu. Morala je intervenirati i policija nakon što je član biračkog odbora razbio glasačku kutiju,a jedan građanin priveden jer je nudio novac biračima da glasaju za jednu od opcija. 

>>> NOVO - Birališta u Srbiji zatvorila su se u 20 sati. Do 19 sati na birališta je izašlo 53,6 posto glasača. U središnjoj Srbiji glasalo je 55,5 posto birača, Vojvodini 53,7, u Beogradu 49,7 birača.

Do 17 sati glasovalo je 44,1 posto birača. To je nešto slabija izlaznost nego na prijašnjim izborima. 

Na srbijanskim predsjedničkim, parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima do 14 sati glasovalo je 31,47 posto birača, objavila je u nedjelju srbijanska Republička izborna komisija.

Prema neslužbenim informacijama na izbore je do 12 sati izašlo 12 posto birača, javlja Blic. Glasovanje na Kosovu nadgleda OESS, a otvoreno je svih 90 biračkih mjesta. 

Građani biraju između 18 kandidata za predsjednika

Boris Tadić na današnjim predsjedničkim izborima - koji se održavaju istodobno kad i parlamentarni i lokalni - ima minimalnu anketnu prednost pred Tomislavom Nikolićem. Na izborima za parlament Tadićevi demokrati i Nikolićevi šešeljevci vode mrtvu utrku, pa će pobjednici morati tražiti koalicijskog partnera. To će vjerojatno biti Ivica Dačić (SPS).

Građani u Srbiji na izborima za predsjednika biraju između 12 kandidata, a na parlamentarnim izborima između 18 izbornih lista. Rezultati posljednjih istraživanja pokazuju da bi za Tadića glasovalo 26,7% građana Srbije, a za Nikolića 25,7%. Slijede Zoran Stanković s 12,7% i Dačić s 10,3% potpore.

Tadić je u subotu za HRT izjavio kako koalicija s Nikolićem ne dolazi u obzir, no naglasio je kako je spreman za suradnju s Dačićem. 

- Ja se trudim da pobijedim na ovim izborima i ne želim razmišljati da bi stvari mogle krenuti drugačije. Na taj način želim doprinijeti regionalnoj stabilnosti i regionalnom razvoju. Mislim da bi sve drugo bio veliki rizik i velika kocka - izjavio je Tadić.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • mrkva1974 06.05.2012.

    Ko su to srbi???? neko pleme??? Talibani???

  • gaogang 06.05.2012.

    Bilo bi bolje da pobijedi Nikolić, nego da u prosjeku svaki mjesec gledamo grljenja i ljubljenja Tadića i onog našeg u vremenu i prostoru izgubljenog - Ivu Josipovića..

  • LongliveUSAforever 06.05.2012.

    Nas Amerikance(Kosovare) uopce ne zanimaju izbori u tamo nekoj srbiji,,,to je kao da se održavaju nekakvi lokalni izbori u Aljasci ili Massachussetsu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare