To je to što me zanima!

Sutra dar uz 24sata: Prilog o novom dobu piknika i roštilja s brojnim kulinarskim savjetima

Kako pripremiti ukusnu piletinu i ribu, ali i kako osvojiti  privatni roštilj-party za svoju ekipu vrijedan 10.000 kuna te što sve trebate napraviti da dobijete vrijednu nagradu saznajte sutra u prilogu 24sata...
Vidi originalni članak

Vrijeme je od roštilja na otvorenom. I ove godine u malo drugačijim okolnostima jer zbog korona virusa svi se moramo pridržavati uputa koje dobivamo o držanju distance. No to ne znači da u svojim vrtovima, dvorištima i balkonima sa svojim ukućanima ne možete uživati u ukusnim roštiljskim delicijama. Kultura roštiljanja kod nas je jako razvijena pa tako skoro nema nijedne osobe koja barem jednom u životu nije probala obrok s drveta, ugljena ili s ‘rešetke’. Hrana pripremljena na roštilju jako je zdrava za organizam, a roštiljanje kao takvo savršen je oblik druženja s obitelji i prijateljima. A budete li se pridržavali barem nekih od ovih pravila, ovaj obrok pamtit će svi - zbog ukusne hrane i sigurne zabave. Na savršenom grill-jelovniku uz meso i ribu ponosno stoje povrtnice - osim kralja patlidžana na roštilju se peku rajčice, luk... Za roštilj uvijek planirajte oko 250 g mesa bez kosti po osobi, a za ribu je dovoljno od 300 do 400 g.
Dok se odresci peku, ne probadajte ih vilicom jer će izaći sokovi. No kako bi bili što ukusniji, marinirajte ih u ulju, bijelom octu, bijelom vinu, češnjaku.. 
A jako važan dio većine vrtova, balkona i terasa mjesto je za sjedenje. Koji god tip stolica ili ležaljki odaberete, obratite pozornost na udobnost jer smisao je da se dobro odmorite i opustite. 

Kako pripremiti ukusnu piletinu ili kako osvojiti  privatni roštilj-party za svoju ekipu vrijedan 10.000 kuna saznajte sutra u prilogu 24sata Novo doba piknika i roštilja.   

Idi na 24sata