Vrijeme je od roštilja na otvorenom. I ove godine u malo drugačijim okolnostima jer zbog korona virusa svi se moramo pridržavati uputa koje dobivamo o držanju distance. No to ne znači da u svojim vrtovima, dvorištima i balkonima sa svojim ukućanima ne možete uživati u ukusnim roštiljskim delicijama. Kultura roštiljanja kod nas je jako razvijena pa tako skoro nema nijedne osobe koja barem jednom u životu nije probala obrok s drveta, ugljena ili s ‘rešetke’. Hrana pripremljena na roštilju jako je zdrava za organizam, a roštiljanje kao takvo savršen je oblik druženja s obitelji i prijateljima. A budete li se pridržavali barem nekih od ovih pravila, ovaj obrok pamtit će svi - zbog ukusne hrane i sigurne zabave. Na savršenom grill-jelovniku uz meso i ribu ponosno stoje povrtnice - osim kralja patlidžana na roštilju se peku rajčice, luk...
Dok se odresci peku, ne probadajte ih vilicom jer će izaći sokovi. No kako bi bili što ukusniji, marinirajte ih u ulju, bijelom octu, bijelom vinu, češnjaku..
A jako važan dio većine vrtova, balkona i terasa mjesto je za sjedenje. Koji god tip stolica ili ležaljki odaberete, obratite pozornost na udobnost jer smisao je da se dobro odmorite i opustite.
Kako pripremiti ukusnu piletinu ili kako osvojiti privatni roštilj-party za svoju ekipu vrijedan 10.000 kuna saznajte sutra u prilogu 24sata Novo doba piknika i roštilja.