To je to što me zanima!

I dalje iznadprosječno toplo, žuti alarm za dio Hrvatske, sutra dolazi velika promjena

U subotu stiže promjena s kojom će kiša, ponegdje praćena i grmljavinom, pasti uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana tijekom prijepodneva
Vidi originalni članak

Hrvatsku u petak očekuje toplo vrijeme s temperaturama od 18 do 23 Celzijeva stupnja, a u Slavoniji moguće ponegdje i više, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) uz napomenu da se nakon sunčanog jutra, sa sjeverozapada prema večeri očekuje postupan porast naoblake.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju i središnjim predjelima mjestimice na udare i olujan.

Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, popodne na sjevernom dijelu u jačanju. Za sjeverni i kontinentalni dio Hrvatske proglašen je žuti alarm.

Uvjeti povoljni za vožnju

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a promet je pojačan na gradskim cestama i obilaznicama dok se povremeno usporeno vozi na na dionicama gdje traju radovi, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

PROGNOZA VREMENA Prvi dani proljeća pretežno suhi i topli, za vikend promjena: Stižu niže temperature i kiša

Danas do 17 sati zatvorena je državna cesta DC303 na dionici Rovinj-rotor za Valaltu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Za vikend kiša i grmljavina

U subotu stiže promjena s kojom će kiša, ponegdje praćena i grmljavinom, pasti uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana tijekom prijepodneva. Predah od oborina potrajat će do nedjelje predvečer, a zatim uz dotok osjetno hladnijeg zraka ponedjeljak prilično dinamičan.

- I u unutrašnjosti prvi val kiše stiže u subotu prijepodne, a drugo jače naoblačenje s još izraženijim padom temperature u noći s nedjelje na ponedjeljak. Ponedjeljak će ponovno biti vrlo vjetrovit, a u višem gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg -  prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 24.03.2023.

    Žuti alarm zbog najave kiše????

  • 24.03.2023.

    Pokrija san drva za neveru da mi se ne orose

  • bum5bar 24.03.2023.

    Toliko zakomlociraju da nikad ne skužim prognozo uglavnom bit će toplo sa kišom možda i snijegom

Komentiraj...
Vidi sve komentare