To je to što me zanima!

'Danas je lijep dan, možda će se predsjednica kandidirati...'

Jedan čovjek, obično onaj koji je na čelu Vlade, rješava sve - od ustavnih sudaca do čovjeka na naplatnim kućicama. Predsjednik koji će biti gljiva, takav me ne zanima, rekao je Škoro
Vidi originalni članak

- Drago mi je da sam danas u Sinju i dio ove velike tradicije. Ja ću biti nezavisni kandidat do kraja i svakome tko će željeti dati mi podršku itekako je dobrodošao ako se njegov, njihov ili njen program podudara s onim što ja tražim. A ja tražim malo ozbiljniju situaciju kada je u pitanju koncept predsjednika države. Nemam namjeru na Pantovčaku glumiti fotomodela. Mislim da je 20 godina dovoljno da vidimo da parlamentarni sustav u Hrvatskoj ne djeluje u pravom smislu te riječi i sve se svodi na to da jedan čovjek, koji je na čelu neke vodeće stranke, koalicije rješava iza četiri zida. Mene takav predsjednički mandat, u kojem predsjednik glumi gljivu, ne zanima. Predsjedniku mora biti omogućeno da pokrene neku inicijativu, izjavio je pjevač i kandidat za predsjednika države Miroslav Škoro u Sinju, javlja Večernji list

Škoro se dosada javnosti obraćao pretežito putem društvenih mreža, a danas je stao pred novinare koje je zanimalo zašto se zalaže za veće ovlasti funkcije predsjednika države.  

ODMAH REAGIRAO Škoro uzvratio Milanoviću: Tko vas financira zadnje 3 godine?

- Trenutno se uloga predsjednika HR obavlja kao protokolarna, naglasio je Škoro.  Sadašnji sustav usporedio je s vinogradom koji je 20 godina isti, a ne daje grožđe.  Pokazalo se da nemamo sustav parlamentarne demokracije u pravom smislu. Jedan čovjek, obično onaj koji je na čelu Vlade, rješava sve - od ustavnih sudaca do čovjeka na naplatnim kućicama. Predsjednik koji će biti gljiva, takav me ne zanima, rekao je Škoro.

 Istaknuo je da je uvijek dostupan javnosti i da ne izbjegava odgovore na pitanja. Obećao je da će u narednih pet mjeseci odgovoriti na sva pitanja.  

 - Nemam namjeru ni sa kim polemizirati. Gospodin Milanović je sam imao potrebu nešto komentirati. Ako se sretnemo, razgovarat ćemo, zašto ne," komentirao je mogućnost da danas sretne Zorana Milanovića u Sinju. 

Na pitanje kako komentira činjenicu da Kolinda Grabar-Kitarović još nije objavila svoju kandidaturu, odgovorio je:

- Danas je lijep i sunčan dan, možda će danas.

ŠKORO PLENKOVIĆU: 'U strahu su velike oči, a ja od svog naroda nikada ne bježim'

Rekao je da je u predizbornoj kampanji zadnjih 30 godina od kad nastupa na koncertima. Škoro smatra da je moguća njegova pobjeda već u prvom krugu.  Na pitanje da komentira Thompsonov nastup u Splitu, Škoro je s osmijehom odgovorio:

- Sutra je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Trebalo bi slaviti po cijeloj Hrvatskoj. Ne vidim zašto bi oko toga pravili ikakve probleme. Neka ljudi rade svoj posao, neka se slavi i pjeva po cijeloj Hrvatskoj. Predsjednica i političari su pozvani svuda, svi mogu ići gdje žele. Ja sam pozvan tu i tu sam i došao.  

Idi na 24sata

Komentari 134

  • ddd1234 11.08.2019.

    Dobro, molim sve kritičare da kažu tko bi se od poznatih likova trebao kandidirati, pa da s njim budu zadovoljni?

  • Vrac666 05.08.2019.

    Iznad hrvatske samo metnut šator i naplačivat ulaznice

  • dylayla 05.08.2019.

    U ovoj državi se zna samo "pljuvati"! Nadala sam se da će to izostati barem kod predsjednickih kandidata! Žalosno! Fuj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare