To je to što me zanima!

Danas sjednica Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije

RH je poduzela velike napore posljednjih godina kako bi poboljšala protukorupcijski okvir, ali veći naglasak stavlja na kažnjavanje korupcije nego na prevenciju, kaže EK
Vidi originalni članak

Nacionalno vijeće za suzbijanje korupcije sastat će se danas u Hrvatskom saboru u 10 sati. Bit će govora o zaključcima Europske komisije za Hrvatsku. 

Hrvatska je poduzela velike napore posljednjih godina kako bi poboljšala protukorupcijski okvir, ali veći naglasak stavlja na kažnjavanje korupcije nego na prevenciju, stoji u zaključcima. 

Bruxelles sugerira Hrvatskoj da uspostavi kodeks ponašanja za izabrane dužnosnike, da temeljito nadzire izjave o imovinskom stanju i sukobu interesa javnih dužnosnika te da uspostavi učinkovit mehanizam za prevenciju korupcije u poduzećima kojima je vlasnik država. Ujedno, EK traži da se osiguraju zaštitni mehanizmi za zviždače koji prijavljuju korupciju.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • deda62 17.02.2014.

    pa u Hrvatskoj nema korupcije ,sve se radi"transprentno"

  • Lina39 17.02.2014.

    Spori,neučinkoviti,nikakvi ! Nema od toga ništa -"pojeo vuk magarca"!

  • Kalea 17.02.2014.

    Kako to da neki članovi vijeća nisu u Remetincu, nego sastanče ? Pa što je drugo saborska plaća nego pljačka hrvatskog naroda, i oni o korupciji, svašta. Jel ima u njihovoj menzi za kupiti čokoladica ''Životinjsko carstvo'' ili se slade švicarskom ''Milkom''? Zlo mi je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare