To je to što me zanima!

Danas u unutrašnjosti oblačno, mjestimice uz malo snijega. Za ovo područje izdan crveni alarm

Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita gdje može biti i orkanskih
Vidi originalni članak

U većini krajeva unutrašnjosti oblačno, mjestimice uz malo snijega, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pretežno sunčano, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita gdje može biti i orkanskih.

Najviša temperatura zraka većinom od -1 do 3, a na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Crveni alarm izdan je za Velebitski kanal. Očekuje se mjestimice olujna bura. Najjači udari vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h).

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu - navodi DHMZ.

VREMENSKA PROGNOZA Za vikend bit će još snijega, na Jadranu i jaka bura: Početkom tjedna stiže promjena vremena

Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

Na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pretežno sunčano. U ostalim krajevima pretežno oblačno, s malo snijega uglavnom u gorju. Popodne sa sjevera razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren sjeverni, na istoku sjeverozapadni, a na moru umjerena i jaka bura, popodne u slabljenju. Minimalna temperatura zraka od -4 do 1, a na Jadranu uglavnom između 1 i 6 °C.

Najviša dnevna u gorju oko 0, drugdje u unutrašnjosti od 2 do 5, a na obali i otocima između 7 i 12 °C.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare