To je to što me zanima!

Dani antike: Pula se vratila u doba starog Rima i gladijatora

Cijeli događaj ulicama Pule prati i sajam u sklopu kojeg su se mogli kušati i stari rimski specijaliteti. Vrhunac Dana antike priprema se u subotu u pulskoj Areni
Vidi originalni članak

Oni koji su se zaželjeli pravih antičkih junaka i priča o Puli iz doba Rima, mogli su uživati u četrnaestim Danima antike.

Žene u togama i gladijatori koji se bore na pulskome Forumu  plijenili su pažnju prolaznika koji nisu propustili slikati se s njima. 

Nekolicina njih ispred gradskih lokala pojavila se "pod punom ratnom spremom", jašući na konjima.

- Vruće je i dosta teško biti pod rimskom opremom. Samo kaciga koju nosimo na glavi teži 6 kilograma, štit s kojim se branimo 8 kilograma, a ukupna oprema na nama teška je 20-ak kilograma. Upravo se tako obučeni borimo međusobno, i često puta budemo i ozlijeđeni ili ozlijedimo protivnika, nenamjerno. Meni je prošle godine u borbi napuknuo vratni kralježak, a izbijen mi je i zub, ali važna je izdržljivost. Volimo to i zato mjesecima prije festivala vježbamo da budemo u što boljoj kondiciji - rekao je pulski "gladijator".

Cijeli događaj ulicama Pule prati i sajam u sklopu kojeg su se mogli kušati i stari rimski specijaliteti. Vrhunac Dana antike priprema se u subotu u pulskoj Areni gdje su najavljene borbe domaćih gladijatora, ali  i gostiju iz Njemačke i Španjolske.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • SA-SU 12.06.2015.

    Koliko je rok trajanja rimskim specijalitetima? :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare