To je to što me zanima!

'Danju je mirno i normalno, a noću pale i razbijaju što stignu'

Hrvatica Mirjana Rakuljić koja već 20 godina živi u Kataloniji kaže kako nitko ne zna tko su i odakle se pojavilo 500 huligana koji već pet dana noću rade nerede po Barceloni. Ljudi noću bježe s ulica
Vidi originalni članak

Nitko ne zna što se događa i tko je tih 500 -tinjak radikalnih divljaka koji već petu večer organiziraju nerede. Samo se stvore, okupiraju par ulica i bacanjem kamenja provociraju policiju. A onda krenu paliti i razbijati. Neku večer kolegi koji živi u jednoj od tih ulica zapalili su dvorište zgrade,a mojoj kolegici automobil. Iz čistog mira, uzrujano nam je rekla Hrvatica Mirjana Rakuljić.

KAOS U BARCELONI Policija tek u noći rastjerala prosvjednike, 89 ozlijeđenih

Kraj Barcelone živi već 20 godina i ne pamti da je ikada bilo takvog nasilja. Kako nam je rekla, u Barcelonu je danas ujutro na sjednicu kriznog stožera stigao i katalonski šef unutarnjih poslova Miquel Buch.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Stranke koje podupiru nezavisnost Katalonije već danima mirno prosvjeduju, bez nasilja. I umjesto da pošalju svijetu poruku koliko i starih i mladih mirnim putem želi neovisnost, u svijet zbog ovih divljaka koji ne znaju ni tko su ni odakle su, odlaze ružne slike, razbijanje i palež. I vlasti kažu kako nemaju iskustva  s tolikom količinom nasilja i ne znaju odakle su se pojavili. Nekoliko njih koje su uhitili čak ni ne pričaju španjolski - uzrujano nam je rekla Rakuljić.

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • vidum 19.10.2019.

    Barcelona je uvijek živjela noću. Do ponoći nikoga nema, a onda nema čega nema.

  • 19.10.2019.

    jedina šansa realu je da bude prvak ako se katalonija odvoji! zato živjela slobodna katalonija.šali8m se ...ma kako smo mi došli do naše neovisne Hrvatske.neka svaki narod ima pravo na svoju državu.samo bez žrtava!

  • posljednji zagorac 19.10.2019.

    Nočni gerilci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare