To je to što me zanima!

Danski veleposlanik Weber po Zagrebu vozi "teretni" bicikl

Bo Eric Weber voli voziti bicikl, kao i većina Danaca. Njima je tzv. teretni bicikl uobičajeno prijevozno sredstvo, a roditelji u spremniku često voze svoju djecu
Vidi originalni članak

 - Ovaj model je jako popularan u Danskoj, pogotovo ga vole roditelji koji mogu svoju djecu voziti u prednjem dijelu - priča danski veleposlanik u Hrvatskoj Bo Eric Weber, koji promovira zdrav život na danskom biciklu Christiania. Danas se njime provozao po Zrinjevcu. 

Bicikl je izrađen od čelika, a svojim specifičnim izgledom već se svidio Zagrepčanima. 

 - Lakše ga je voziti ako imate neki teret u spremniku. Inače volim voziti bicikl, ali s ovim moram biti oprezan, nije jeftin - kaže Weber. Naime, ovaj model Christiania bicikla košta oko 16.000 kuna. 

Njega i druge modele predstavit će veleposlanik Weber na izložbi Monument Motion danskog fotografa Mikaela Colville - Andersena u Tehničkom muzeju koja se otvara 18. travnja. Tema izložbe je suživot Danaca i bicikala. 

Danski veleposlanik kaže kako je cilj promovirati zdrav život kroz vožnju bicikla, koji je puno jednostavniji, brži i jeftiniji način prijevoza nego automobil. 

 - Ujedno, to je i borba protiv dijabetesa II, a koji se često pojavljuje kod pretilih osoba - naglasio je Weber.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • brpljok 11.03.2012.

    Čuj Danac daj svrati s biciklom kod mene ujutro idemo na plac po krumpira.

  • mara044_1 11.03.2012.

    Ja bicikl obožavam, ali ih je obožavao i moj sin: kad bi skršio svoj, dohvatio bi se mojih i njih je vremenom sredio. Sada skupljam novčeke za novi. Ali, kod nas se često ljude podcjenje kad se voze biciklima: odmah im je na pameti da si sirotinja koja nema novca za auto. Mentalitet nam je stvarno čudan, nema šta.

  • Defiant 11.03.2012.

    da nema odijelo, kontam da bi mu nasi bacali otpatke u njega, ali crna boja je definitivno losa za bicikl.Ideja je za 5, trebao bi preporucit i nasim politicarima kako da se pobrinu za zdravlje sebe i proracuna.Aj sad zamisli Sukera nakon 1 km pedlanja, i jos ako je uzbrdo, digao bi jos jedan kredit da elektrificira sve Vladine bicikle :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare