To je to što me zanima!

Dansko pivo prodavat će se za gotovo 2000 kuna

Pivovara Carlsberg započela je proizvodnju viskokvalitetnog piva koje će se prodavati po cijeni od čak 270 eura što je gotovo 2000 kuna
Vidi originalni članak

Peti po veličini proizvođač piva u svijetu danski Carlsberg počeo je proizvodnju visokokvalitetnog piva koje će nositi oznaku godine prizvodnje, a stajat će 270 eura (blizu 2000 kuna) po boci. Boce će biti urešene originalnom litografijom.
- Zapitao sam se prije dvije godine zašto ne bismo napravili ekskluzivno, jedinstveno pivo, u ograničenoj količini, slično vinu, koje će imati svoje dobre godine i nosit će oznaku godine proizvodnje - rekao je voditelj projekta Jens Eiken, stručnjak za "posebna piva" u Carlsbergu. Serija pod nazivom "Jacobsen Vintage No.1.2008", koja će imati 600 boca, proizvedena je u podrumima iz 1847. osnivača Carlsberga J.C. Jacobsena. Pivo je vrste "Barley Wine" koje potječe iz Engleske iz 19. st., smeđe je boje i jako je. Sazrijevalo je šest mjeseci u novim hrastovim bačvama iz Francuske i Švedske, proizvedeno je iz baze pšenice i hmelja, s 10,5 posto alkohola, a "ima okus po vaniliji, karamelu, dimljenoj hrastovini, cherryju i maderi, što mu daje iznimnu osebujnost", kaže proizvođač.
- Savršeno pristaje uz jake sireve poput roqueforta - dodaje. Proizvođač smatra da mu cijena nije previsoka "budući da su trebale gotovo dvije godine za njegovu pripremu, a proizvodnja mu je "skupa". Prve boce prodane su na dražbi preko internetske stranice Lauritz.com, a prihod će ići za djecu u Africi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare