To je to što me zanima!

Darko (13) je iz zaleđenog jezera spasio Stjepana (13)

Djeca heroji: Stjepan Hegeduš (13) iz Darde je iz zaleđenog jezera spasio prijatelja Stjepana (13). Zato je u Zagrebu dobio nagradu “Nipetnišest”
Vidi originalni članak

Bila je zima. Na zaleđenom jezeru ugledao sam bocu i krenuo po nju. Čuo sam kako led puca. U trenu sam se našao u hladnoj vodi koja me vukla prema dnu. Bio sam siguran da ću se utopiti, prisjetio se Stjepan Hegeduš (13) iz Darde 25. siječnja ove godine.
Utopio bi se da nije naišao njegov prijatelj Darko Stiplošek (13) i izvukao ga iz ledene vode. Darko je u petak u Zagrebačkom kazalištu lutaka primio nagradu “Nipetnišest” Plavog telefona za hrabro djelo.
- Stjepan se utapao. Ljudi su gledali, ali nitko nije bio hrabar. Uspio sam mu pomoći - prisjeća se Darko. Sada su još bolji prijatelji. Zbog velike dobrote nagrađena je i Valentina Štambuk (15) iz Zadra. Saznala je kako Martina Pirić iz Čepina ima tumor na prsima i želucu. U školi je postavila kutije za donacije. Martina je, nažalost, preminula.

UTOPIO SE SPAŠAVAJUĆI BRATIĆE
Nagradu je primila i Mirjana Rusan, majka preminulog Renata. Dječak, koji bi imao 15 godina, utopio se spašavajući iz vode 12-godišnje bratiće Karla i Krunu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • muki2805 22.11.2009.

    KOJI JE KRETEN NAPISAO OVAJ ČLANAK?!?PA KRIVO JE IMENA SVA NAPISAO?!STJEPAN SPASIO STJEPANA ?!?!?DAJ AJDE POSTAJETE LAKRDIJA OD NOVINA!

  • TESSA_1 22.11.2009.

    bravo za komentar Navijalo,tako je Bravo hrabri dječače Dragi roditelji Bog vam dao snage ali Vaše djete je heroj!!!

  • stara50 22.11.2009.

    nije važno koliko je čovijek velik, važno je da ima veliko srce. bravo djeco

Komentiraj...
Vidi sve komentare