To je to što me zanima!

Darko Dešić 30 godina je bježao Australcima. Predao se policiji, jer je zbog korone izgubio stan

Dešić je služio zatvorsku kaznu zbog uzgoja marihuane 1992. kad je odlučio pobjeći. 30 godina su ga tražili, ali zbog korone je ostao bez posla i stana pa se odlučio predati policajcima
Vidi originalni članak

Nakon gotovo 30 godina života u bijegu, Darko Dešić predao se australskoj policiji jer je zbog korone ostao bez doma. 

Dešić je 1. kolovoza 1992. godine pobjegao iz zatvora koristeći pilu za željezo i kliješta. Tad je bio na odsluženju kazne zbog uzgajanja marihuane, a od tri i pol godine kazne, odslužio je tek 13 mjeseci, što mu je očito bilo previše te se odlučio na bijeg.

Nakon što je nestao iz zatvora Grafton u Novom Južnom Walesu, za njim je pokrenuta velika potraga, no nije mu bilo traga. Kako prenosi ABC, navodno je pobjegao u okolicu Sydneyja gdje je radio kao nadničar i majstor. 

Živio je u Avalonu, ali kako su poslovi presušili zbog pandemije, Dešiću je postalo sve teže plaćati najam stana te je izbačen. Ovaj 64-godišnjak je u posljednje vrijeme spavao na plažama, ali i to mu je postalo previše i odlučio je da bi mu ugodnije bilo na toplom i iza rešetaka. 

Prošle nedjelje predao se policiji, a dočekala ga je i optužnica za bijeg. Odbili su mu jamčevinu, a pred sud će opet izaći tijekom mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • DeGogi 17.09.2021.

    Lik je tamo ocigledno poznatiji od Luke Modrica. Nema drzavljanstvo Australije nego jugoslavensko a uteka je pred rat iz Juge radi JNA pa se bojao da nakon zatvora u Australije ne mora nazad da mu sude na vojnom sudu.

  • Rudy Rudy 17.09.2021.

    U rvackoj građevina cvjeta, čovjek s tolikim godinama iskustva, ako mora radit na crno pokazo se kao spretan bjegunac, ima sve atribute. Tražit ćemo da nam ga izruče, šta će im na trošku

  • Arbitar666 17.09.2021.

    Glupost, Zatvori su toliko prebukirani ma da bacis ciglu u izlog - napisali bi ti samo opomenu, a rociste bi bilo negdje 2050 ako i tada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare