To je to što me zanima!

Davor Ivo Stier traži od EU da nam Srbija plati ratnu odštetu

Povodom početka pregovora Srbije i Europske unije, europarlamentarac je uputio pitanje povjereniku za proširenje Štefanu Füleu dotičući se pitanja ratne odštete
Vidi originalni članak

Povodom prve međuvladine konferencije između EU i Srbije kojom su započeli pristupni pregovori, Davor Ivo Stier,  zastupnik u Europskom parlamentu, uputio je pitanje povjereniku za proširenje Štefanu Füleu dotičući se pitanja ratne odštete, potvrđuju iz ureda europarlamentarca. 

– Poštovani povjereniče Füle, danas se održava prva međuvladina konferencija između EU i Srbije i time se otvaraju pristupni pregovori. U vašem prošlotjednom obraćanju Europskom parlamentu istaknuli ste važnost sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i njegove daljnje primjene. U tom kontekstu važno je da se također poštuju i drugi sporazumi koji potiču dobrosusjedsku suradnju. U kojoj mjeri će Europska komisija naglasiti važnost poštovanja Sporazuma o normalizaciji odnosa koji je Srbija potpisala s Hrvatskom 1996., s posebnim naglaskom na primjenu članka 7? – pitao je Stier. 

Podsjetimo, članak 7 Sporazuma o normalizaciji odnosa regulira pitanje ratne odštete. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • vekavac 22.01.2014.

    Bravo gospodine Stier !! Vi i gospođa Tomašić ste dokaz da ima i onih Hrvata koji se bore u mirnodobsko vrijeme za svoju državu.

  • deda mikhael 22.01.2014.

    jao,jao nisi upućen u mač sa dvije oštrice...

  • Barbarella_87 22.01.2014.

    Bravo,,,,, iako kad bi mi dobili ratnu reparaciju ovi bi bankrotirali...... iako...to se nikad neće dogoditi jer ova rulja kojima je četničina an valsti mkoraju priznati postojanje koncentracijskih logora na svom teritoriju...itd... ali čujem da će morat otvarat arhive....kako prekrasno...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare