To je to što me zanima!

Davorin Mlakar (HDZ): Umjesto Ustava mijenjajte Lex Perković

O promjeni Ustava raspravljalo se na sjednici Odbora za zakonodavstvo, a prijedlog je, očekivano, na nož dočekao HDZ-ov Davorin Mlakar. Odbor nije imao kvorum
Vidi originalni članak

Na sjednici Odbora za zakonodavstvo ponovno se raspravljalo o izmjenama Ustava u smislu ukidanja zastare za politička ubojstva, koji je doživio fijasko u srpnju kada ga čak ni sve stranke vladajuće koalicije nisu podržale. Prijedlog SDP-a kratko je predstavio Peđa Grbin, navodeći kako se njime želi u Ustav ubaciti formulacija da nema zastare za "kaznena djela teškog ubojstva počinjena iz političkih pobuda".

Očekivano, HDZ-ov Davorin Mlakar prijedlog je dočekao na nož.

- Besmisleno je stavljati u proceduru jer se time želi zavarati stručna i cijela javnost - rekao je Mlakar i dodao problem ne treba rješavati na ovakav način.

'Moglo se razgovarati i o prijedlogu Kosor i HGS-a'

Podsjetio je vladajuće na jučerašnju vijest iz Bruxellesa o prijedlogu za uvođenje sankcija Hrvatskoj te im je poručio da su mogli predložiti izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU, tzv. lex Perković, po hitnom postupku. Dodao je i da u proceduri postoji i prijedlog kluba zastupnika HGS-a i Jadranke Kosor te da se o njemu moglo razgovarati.

Odbor nije imao kvorum

Predsjednica odbora Ingrid Antičević Marinović naglasila je da upravo predložena izmjena jamči ispunjavanje europskog uhidbenog naloga te je nakon kraće rasprave predložila glasanje o pokretanju postupka izmjena Ustava. Nakon što su zastupnici odglasali i predsjednica htjela prijeći na sljedeću točku dnevnog reda, na inzistiranje novinara utvrđeno je da odbor nije imao kvorum te da se o pokretanju promjena Ustava nije ni moglo glasati.

- Nemamo kvorum, predlažem da raspravimo sve točke po dnevnom redu a glasat ćemo kad se za to steknu uvjeti - konstatirala je Ingrid Antičević Marinović.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • zng108 17.09.2013.

    za sve je kriv tudzman sto nije odmah pobio komunjare i udbase ali tudzman je isto bio komunista tako da je govna zastitio,,,,,,,,,,,,,,,,

  • tužni šokac 17.09.2013.

    da nije lex perković klopka za branitelje....to bi značilo svaki srbin bi mogao zatražiti izručenje nekog branitelja,ako ima putovnicu neke zemlje članice eu

  • elf 17.09.2013.

    dajte molim vas, do kada ce nas bombardirat ovim napadima iz kradezea prema komunjarama i obrnuto?? VLAST NARODU

Komentiraj...
Vidi sve komentare