To je to što me zanima!

'Definitivno će biti odricanja, potrebne su brze promjene'

Ministar financija Boris Lalovac je rekao da su odricanja nužna jer drugog puta nema. Dodaje da će u Hrvatskoj biti sve teže ako se promjene budu odgađale
Vidi originalni članak

Hrvatskoj su potrebne brze promjene, ako se budu odgađale, svaka će godina biti sve teža i teža, rekao je ministar financija Boris Lalovac, otvarajući konferenciju o kontrolingu, javlja HRT.

Ministar Lalovac je rekao kako se zauzima za primjenu instrumenata kontrolinga i u javnoj upravi, jer oni kao i u privatnom sektoru, na razini jednog poduzeća, mogu pomoći i u uštedama u proračunu, pa tako i proračunu za 2015. godinu, o kojem su u tijeku završne konzultacije.

Iako nije želio govoriti o detaljima proračuna za iduću godinu, Lalovac je kazao da će u njemu morati definitivno biti odricanja jer drugog puta nam nema.

- Mi, nažalost, ove godine imamo više od 5 posto (BDP-a) deficita, ali imamo i negativni gospodarski rast od 0,7 posto i postavlja se pitanje postoji li tu određena poveznica između rashodovne strane proračuna i utjecaja na gospodarstvo i koji su to stvarni pokretači gospodarskih aktivnosti. Mi smo dugo godina davali i dajemo još uvijek brojne subvencije, ali kakav je njihov utjecaj na gospodarstvo - rekao je te istaknuo da Hrvatska danas ima dvostruko veći proračun nego prije desetak godina, što znači da bismo trebali dvostruko bolje živjeti i imati dvostruko kvalitetnije usluge.


Idi na 24sata

Komentari 54

  • BiserkaMatković 12.11.2014.

    Narod kopa po kontejnerima zajedno sa psima lutalicama.Ljudi prose po bolnicama,po parkovima,ne znam zaista na koga se odnosi ovo odricanje.Nemamo socijanu državu,tonemo sve dublje,policija izvlači deložirane ljude ko stoku iz njihovih domova.Dobivamo kolesterol od stresa ,živimo ra rubu egzistencije,doktori nam preporučaju dijetu-vidi paradoksa-pa mi jedva imamo za hranu i to onu najlošiju.Elita raspravlja o zdravoj prehrani,bolje neka pita što ovaj narod jede i ima li za jesti.

  • jozabroz 06.11.2014.

    a drzavnicke place navodno nece rasti po novom zakonu,))) no prije zakona su ipak podignute,,npr glavni drzavni odvjetnik i predsjednik vrhovnog suda,35000+dodaci..))) i onda vlada tvrdi kako joj se podmece i da oni rade svoj posao..)))

  • zkovac89 05.11.2014.

    Ma otiđite već jednom kako vas nije sramota uništili ste još ovo malo dostojanstva šta je hrvatski čovjek imao. Ako ste nesposobni prepustite mjesto nekom sposobnijem , ali bojim se da toga nema u hrvatskoj , ako i ima viste sve uništili tako i taj i malo sposoban nemože izroniti blagostanje iz ovog ponora gdje nas je doveo HDZ i sada SDP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare