To je to što me zanima!

Degert: Ubojstvo Pukanića ne utječe na izvješće EU

Delegat Europske komisije Vincent Degert kazao je da ubojstvo Pukanića neće utjecati na izvješće o napretku, ali će se svi događaji uzeti u obzir
Vidi originalni članak

Delegat Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert najstrože je osudio ubojstvo Ive Pukanića i pozvao hrvatske vlasti da istraže ove napade i počinitelje privedu pravdi.
- Podržavamo napore Vlade i spremni smo im na svaki način pomoći u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala - rekao je Degert. Kazao je da ubojstvo Pukanića neće utjecati na izvješće o napretku ni na plan završetka razgovora o pridruživanju, ali će se i ovaj i svi posljednji događaji uzeti u obzir.
- Ako Vlada ne napravi red i time ukloniti svoj dosadašnji nemar, nema ništa od skorog ulaska Hrvatske u EU. Kada sam nedavno izjavio da se moraju pronaći velike ribe, Sanader je to kritizirao. S jedne se strane teškoće omalovažavalo, a s druge se napuhavalo priču s korupcijom na sveučilištu - rekao je Hannes Swoboda, parlamentarni izvjestitelj Europske komisije za Hrvatsku. Rekao je kako su 'pogrešna' razmišljanja o uvođenju izvanrednog stanja u Hrvatskoj iako je stanje 'ekstremno'.
- Demokracija se s ovakvim teškoćama mora boriti kao demokracija. Sanader mora osobno preuzeti odgovornost za djelovanje, kako za borbu protiv korupcije tako i protiv organiziranog zločina. Sada je trenutak istine. U odluke i djelovanja mora se uključiti i oporbu, ali premijer s ministrima mora beskompromisno krenuti u borbu protiv zločina i pritom moraju ukloniti sve osobne veze - rekao je Swoboda.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare