To je to što me zanima!

Deklaracija o Ukrajini: Vođe će poduprijeti njezin suverenitet

Čelnici Ukrajine, Rusije, Francuske i Njemačke stigli su u srijedu u Minsk i počeli pregovore kojima će pokušati zaustaviti 10-mjesečnu krizu u Ukrajini
Vidi originalni članak

Politički čelnici četiriju zemalja - ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, ruski predsjednik Vladimir Putin, francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel - koji u srijedu u Minsku pregovaraju o ukrajinskoj krizi, namjeravaju potpisati zajedničku izjavu kojom se podupire teritorijalna cjelovitost i suverenitet Ukrajine, rekao je jedan izvor iz ukrajinskog izaslanstva.

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je da će kontaktna skupina (Rusija, Ukrajina, OESS) pripremiti odvojeni dokument kojim se potpisnici obvezuju na poštivanje plana o prekidu vatre, dogovorenog u rujnu u Minsku.

I bjeloruski izvori kazali su da bi se na sastanku koji se održava u Palači neovisnosti u Minsku mogao usvojiti koordinirani dokument, javila je ruska agencija Tass.

REUTERS/PIXSELL

Potreban pristanak svih sudionika

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je rekao da se pregovori odvijaju "aktivno, bolje nego super". Rekao je i da će se potpisivanje dogovora može dogoditi sutra, ali ne i danas. Njegov zamjenik Grigorij Karasin rekao je da bi pregovori mogli trajati do ranih jutarnjih sati u četvrtak.

Bjeloruski ministar vanjskih poslova Vladimir Makej rekao je da dokument pregledavaju sudionici ovih pregovora i kontaktna skupina.

– Da bi se postigao pozitivan rezultat, potreban je pristanak svih sudionika – rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • velikijasenko 12.02.2015.

    Ma nema od toga ništa, Porošenko cijelo vrijeme izlazio i telefonirao gazdama. Gazde šalju teže naoružanje i nove instruktore idući mjesec: http://www.startribune.com/world/291520621.html

  • be yourself 12.02.2015.

    Naivni Ukrajinci misle da će nešto u budućnost dobiti od Engleza i Amera ha ha ha.

  • chill27 12.02.2015.

    koji ste vi e pa ovo nije domovinski rat...ovo je sukob velesila i treba otvorit oci!s rusima nema sale ako se ukrajna neobrani okupirat ce pola europe nametnut svima cirilicu i ruski...petokrake!nasi su osli pocmoc ukrajincima da brane svoju zemlji kako su i oni dosli bili nama da mi branimo svoju!di je ukrajna daleko...ukri su nama pomagali sad je red da mi njima damo ruku a time branimo i cjelu europsku zajednicu!pa makar samo podrskom

Komentiraj...
Vidi sve komentare