To je to što me zanima!

Del Ponte: Srbi su počinili najviše ratnih zločina

Tužiteljica Carla del Ponte odbacila je pritužbe da su neka suđenja bila prespora te tvrdnje iz Beograda da je bila pristrana na štetu Srba
Vidi originalni članak

Istina je da su većina optuženih pred Haaškim sudom Srbi. Ima nekoliko razloga za to. Jednostavna, iako ne uvijek rado primana činjenica je da su srpske snage počinile najviše zločina, rekla je Del Ponte komentirajući pritužbe da je Haaški sud pristran.
- Kao prvo, Srbi su bili umiješani u sve osim jednog sukoba pod jurisdikcijom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji - kazala je Del Ponte dodajući da Beograd jedino nije bio umiješan u makedonski sukob 2001.
Srbi su, osim toga, naslijedili silu bivše JNA i kontrolirali su najveći teritorij, a najgori zločini što se tiče broja žrtava - kao što je onaj u Srebrenici 1995. - počinjeni su pod njihovom kontrolom.
Govoreći o sporosti suđenja, Carla del Ponte je izjavila da Slobodanu Miloševiću nije trebalo biti dopušteno da se sam brani.
- To je jedan od razloga zašto je suđenje tako dugo trajalo. U normalnim okolnostima ovaj slučaj bi se protezao oko godinu i pol, a ne 4 godine, i možda bi doživio presudu - ustvrdila je Del Ponte.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • black25 19.12.2007.

    Svi smo mi za nju i ostatak svijeta isti. Tamo neki daleki balkanski narodi koji su donedavno ratovali radi nekih svojih neslaganja. Nema za njih razlike između Hrvata, Srba, Bošnjaka..niti je bitno tko je više kriv, tko manje, tko uopće.. Dok se ovdje ratovalo Svijet je podupirao i provodio svoje interese, a tako i sada. Očito žele izjednačiti krivnju svih nas, primorati nas da se izmirimo (ovako ili onako), opet nas strpati (na malo mekši način nego u bivšoj Jugi) u isti koš, i stvoriti zajedničko tržište, neku jugoistočnu regiju.. A tko je bio kakav,i tko je kriv...(za njih) otom-potom

  • maLLa 19.12.2007.

    hrvatima je domovinski rat bio obrambeni a mislim da to govori sve. btw carla tužna si bokte fuj,.

  • 19.12.2007.

    Baba svoje napravila, a sad bi na more pa se ulizuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare