To je to što me zanima!

'Demokrati pišu novi zakon o pobačaju te, ali i o samoupravi'

Ocijenio je da Hrvatska zaostaje za svima u EU, da se zbog masovnog iseljavanja stvara privid smanjene nezaposlenosti, a uza sve imamo skuplju državu
Vidi originalni članak

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić najavio je u srijedu da danas u Bjelovaru osniva prvu podružnicu svoje stranke te predstavio novu dopredsjednicu Demokrata Bojanu Hribljan, zamjenicu bjelovarsko-bilogorskog župana, a najavio je i kako u njegovoj stranci pišu nove zakone o pravu na pobačaj te o lokalnoj samoupravi, pozivajući oporbu da mu se pridruži.

"Pravo žene na izbor ne smije se dovesti u pitanje. 'Andrej Briselski' očito nema snage donijeti moderan i europski zakon kraj svojih ljutih desničara, pa ćemo ga predložiti mi", poručio je Mrsić na konferenciji za novinare u Saboru.

Najavio je i novi Zakon o lokalnoj samoupravi, s obzirom na najavljene otkaze u državnoj službi, a istovremeno i poskupljenje ukupne svote za plaće. "Smatramo da je prijedlog Vlade povratak u 1990-e, vrijeme kada se na lokalnoj razini odlučivalo čiji će predmeti biti riješeni odmah, a koji će stajati u ladicama godinama, čime se široko otvaraju vrata korupciji", kazao je Mrsić.

Ocijenio je da Hrvatska zaostaje za svima u EU, da se zbog masovnog iseljavanja stvara privid smanjene nezaposlenosti, a uza sve imamo skuplju državu. "Pri raspravi o donošenju državnog proračuna za 2019. godinu nije se naglasilo da je u posljednje tri godine, otkad je HDZ na vlasti, država poskupila za 15 posto“, istaknuo je Mrsić.

Umjesto racionalnog gospodarenja novcem vladajući troše na uhljebljivanje i kupovanje većine

Umjesto da racionalno gospodari novcem građana, upozorio je, vladajući troše na "uhljebljivanje, kupovanje skupih igračaka jednom ministru, kupovanje većine u Hrvatskom saboru, saniranje troškova zdravstva u BiH".

 "Sve to podsjeća na 2008. godinu kad su tadašnji ministar Šuker i premijer Sanader tvrdili da je sve u redu, da bi jedan dan ipak priznali da smo 'u banani'. Sada stojimo na kori banane i pitanje je vremena kada ćemo se poskliznuti zbog čega trebamo reforme“, poručio je.

Komentirajući raspravu o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH i europskom putu te države, Mrsić je kazao da Hrvatska treba brinuti o hrvatskom narodu u BiH, ali ne ovom Deklaracijom.

"Neprimjereno je da se miješamo u unutarnje stvari druge države. HDZ je odgovoran za stanje hrvatskog naroda tamo jer je cijelo vrijeme tamo na vlasti, a ništa nije poduzeo. Ova Deklaracija će samo još više otežati položaj Hrvata, njome se

Idi na 24sata

Komentari 5

  • stoposto hrvat 12.12.2018.

    lopov jesi vratio 10 miliona kuna drzavi

  • santol1 12.12.2018.

    Miraleme, daj se uozbilji..

  • kontramrakukontrasili 12.12.2018.

    Miralemu su na obnovi kuće u elitnom dijelu ZGa dok je bio ministar u Vladi RH,radnici radili na crnjaka,znači bez PDVa,toliko o njemu

Komentiraj...
Vidi sve komentare