To je to što me zanima!

Der Spiegel: "Otrovna kifla" Hrvatska uskoro ulazi u EU

Njemački list piše da bi Ugovor o pristupanju EU Hrvatska trebala potpisati unatoč velikom vanjskom dugu i korupcijskim aferama koje je potresaju u zadnje vrijeme
Vidi originalni članak

Njemački list Der Spiegel je u ponedjeljak objavio članak u kojem su analizirali ulazak Hrvatske u EU, a novinar Hrvatsku opisuje kao "otrovnu kiflu". Istaknuli su da bi Ugovor o pristupanju EU trebali potpisati unatoč velikom vanjskom dugu naše zemlje i korupcijskim aferama koje Hrvatsku potresaju u posljednjih nekoliko mjeseci.

List piše i kako bi prije potpisivanja Ugovora mogla pasti Vlada. Der Spiegel piše i da je premijerka Kosor istaknula kako su 3,5 milijarde eura pomoći iz Europske unije Hrvatskoj zagarantirane samo u prve dvije godine članstva. Premijerku su opisali kao "Sanaderovog čovjeka od povjerenja, ali se kasnije od njega distancirala", prenosi Deutsche Welle.

Naglasili su i kako bi potpisivanje Ugovora premijerki Kosor mogao biti posljednji nastup u javnosti na duže vrijeme. Pretpostavili su kako je HDZ-u "došao i kraj" zbog pada broja birača i različitih afera u koje su upleteni uglednici iz političkog života Hrvatske. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • lorens 08.12.2011.

    Znači do sutra smo imali ,,lijepu našu,,!Od sutra smo u Eu blatu koja ni sama ne zna šta će i kako će!Svaka čast našim političarima i HDZu specijalno što nas trpa u crnu i neizvjesnu budućnost.Mi se jedino uklapamo u to društvo po dugovima.Osim Njemačke i Francuske ne zna se tko je dužniji!Znači borili smo se da bi nas Jaca jednim potpisom ,,prodala,,strancima koji će svima nama krojiti sudbinu.Danas se to zove ,,demokracija,, a nekad izdaja.

  • fzeljko 04.12.2011.

    nadam se od 05.12.2011. godine poštenju, e koji sam ja naivac

  • hypnosis 04.12.2011.

    dabogda joj crklo nalivpero što joj papa dao s kojim će potpisivat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare