To je to što me zanima!

Detalji trovanja u Varaždinu: Bojler i dimnjak bili neispravni, dijete (14) i dalje je u bolnici

Do trovanja obitelji došlo je radi povrata ugljičnog monoksida u prostoriju, zbog neispravnog dimovodnog objekta i plinskog bojlera
Vidi originalni članak

Iz varaždinske bolnice rekli su nam u utorak kako je u bolnicu upućeno pet pacijenata otrovanih ugljičnim monoksidom. 

- Po obradi, troje pacijenata odmah je otpušteno kući, dok je u jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljena pacijentica (63) koja je u utorak otpuštena kući. Na Odjel pedijatrije zaprimljeno je dijete u starosti 14 godina, koje će biti otpušteno u roku od 48 sati. Dijete je stabilno i normalnih laboratorijskih nalaza – odgovorili su nam iz bolnice, vezano uz slučaj trovanja monoksidom do kojeg je došlo u nedjelju oko 23 sata u obiteljskoj kući u Dravskoj poljani u Varaždinu.

NEISPRAVNI DIMNJAK I BOJLER Šest članova obitelji otrovalo se monoksidom kod Varaždina za Uskrs, svi su završili u bolnici

U vrijeme dolaska ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u kući se nalazilo šest ukućana, od kojih je petero zadržano u varaždinskoj Općoj bolnici.

Iz tima Hitne su pozvali pripadnike Javne vatrogasne postrojbe koji su došli u Dravsku poljanu i prema riječima Božidara Horvata, zamjenika zapovjednika JVP Varaždin pomogli su u zbrinjavanju ugroženih.

Do trovanja obitelji došlo je radi povrata ugljičnog monoksida u prostoriju, zbog neispravnog dimovodnog objekta i plinskog bojlera.

- Izmjerili smo povećanu koncentracija ugljičnog monoksida, i zatvorili dovod plina na kući kao i plinski bojler u kupaonici - kazao nam je Horvat.

SAVJETI KOJI SPAŠAVAJU ŽIVOT Ugljični monoksid zovu i 'tihi ubojica': Evo kako prepoznati simptome i zaštititi svoj dom

Navodno se radi o atmosferskom bojleru koji se nalazi u kupaonici. Vatrogasci su pozvali djelatnike poduzeća za opskrbu plinom, koji su izvršili ispitivanja plinske instalacije u kući.

Neslužbeno smo doznali da su u kući živjele dvije obitelji. Bračni par u šezdesetim godinama života, te njihova kćer i zet s dvoje djece od kojih je jedno maloljetno.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vječitipoštenjak 11.04.2023.

    Provjerio, koncesionar Dimax!!

  • Cipelcug 11.04.2023.

    Brz oporavak svima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare