To je to što me zanima!

Devetomjesečni dječak iz Zagvozda umro od sepse

S temperaturom 39,5 stupnjeva Celzijevih odveli su ga u imotski Dom zdravlja. Dječak se razbolio u utorak ujutro, no liječnici nisu mogli ništa učiniti
Vidi originalni članak

M. Č. iz Zagvozda, star samo devet mjeseci, preminuo je u utorak navečer na Jedinici za intezivno liječenje djece KBC-a Split od meningokokne sepse brzog tijeka. U utorak ujutro beba je dobila visoku temperaturu. S temperaturom 39,5 stupnjeva Celzijevih odveli su ga u imotski Dom zdravlja.
- Temperatura nije padala pa su ih imotski liječnici odmah uputili u splitsku bolnicu gdje su roditelji s bebom u naručju stigli oko 16 sati - rekao nam je Branko Topić, dječakov ujak.
- Beba je odmah dobila odgovarajuću terapiju. No stanje se ubrzo pogoršalo. Premjestili smo je na dječji intenzivni odjel - rekao nam je prof. dr. Nikola Bradarić, šef splitskog zaraznog odjela. Bebi nije bilo spasa. Preminula je oko 22 sata. Dr. Julije Meštrović, šef odjela za intezivno liječenje djece, kaže da se ništa ne bi moglo napraviti ni da su došli ranije.

DALI LIJEK RODITELJIMA, SESTRI I DJECI IZ VRTIĆA
Bebinim roditeljima kao i petogodišnjoj sestri epidemiolozi su odmah podijelili zaštitni lijek. Također su poduzete sve potrebne mjere za zaštitu članova obitelji i osoba s kojima je preminuli dječak bio u kontaktu. Terapiju kemoprofilakse primilo je 60 osoba a epidemiolozi su posjetili vrtić koji pohađa sestra te su tako zaštitili i djecu koja su bila u kontaktu s djevojčicom.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ajazvi10 07.02.2008.

    KAKO ŽALOSNO!!! JADNI RODITELJI!!! NEDAJ BOŽE OVAKVOG ZLA VIŠE NIKOME

  • entoni 07.02.2008.

    PROKLETO BILO KOLIKO SMEĆA ŽIVI A OVAJ MALENI OTIŠAO JAKO PRERANO NIJE POŠTENO !!!!!!!!

  • Kakma 07.02.2008.

    Andjele mali neka ti bude lakse na drugom svijetu.Kad si tako patio na ovome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare