To je to što me zanima!

Dhaka: Sedmorica islamističkih militanata osuđena su na smrt

Petorica muškaraca napala su 1. srpnja 2016. kafić Holey Artisan Bakery, smješten u elegantnoj četvrti Gulshan, usmrtivši 22 taoca, od kojih 18 stranaca, većinom Talijana i Japanaca
Vidi originalni članak

Sedmorica islamističkih militanata osuđena su na smrt zbog napada na bistro u bangladeškoj prijestolnici Dhaki prije više od tri godine u kojem su ubijene 22 osobe, većinom stranci, javlja BBC u srijedu. 

Napad je izvršilo pet ljudi, a osmorici se sudilo. Jedna osoba je oslobođena optužbi.

Posebni sud izrekao je kaznu osuđenima za teroristički napad počinjen korištenjem vatrenog oružja, ubojstva i financiranje terorizma. Sedmorica osuđenih bili su optuženi da su pripadnici zabranjene lokalne islamističke skupine JMB.

ISIL PREUZEO ODGOVORNOST Napad i talačka kriza: Dvoje poginulih, 40 ljudi ozlijeđeno

- Sud im je izrekao najviše kazne, rekao je novinarima javni tužitelj Golam Sarwar Khan dodajući da su optužbe protiv njih "dokazane izvan svake sumnje".

Petorica muškaraca napala su 1. srpnja 2016. kafić Holey Artisan Bakery, smješten u elegantnoj četvrti Gulshan, usmrtivši 22 taoca, od kojih 18 stranaca, većinom Talijana i Japanaca.

Ta dvanaestosatna krvava otmica bila je najgori teroristički napad u Bangladešu. Tijekom operacije oslobađanja taoca vojska je ubila petoricu militanata i jednog njihovog suradnika.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 29.11.2019.

    eh kad bi kod nas bilo smrtne kazne..

Komentiraj...
Vidi sve komentare