To je to što me zanima!

'Dići ćemo vam zgradu u zrak': Stigla prijetnja Televiziji BiH

U poruci je pisalo "dići ćemo zgradu BHRT u zrak". Odmah smo sve prijavili nadležnim službama, te podigli stupanj sigurnosti u objektu - rekao je direktor
Vidi originalni članak

Bosansko-hercegovačkom javnom servisu (BHRT) upućene su poruke prijetećeg sadržaja o tome da će zgrada u Sarajevu, u kojoj su smješteni radio i televizija, biti dignuta u zrak.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) o prijetnji je primila obavijest od sarajevske policije. Njena glasnogovornica Kristina Jozić rekla je da u ovom trenutku još ne mogu iznositi podrobnije informacije u javnost.

Muhamed Bakarević, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine za Avaz je rekao da je prijetnja stigla sinoć na desk BHRT. 

- U poruci je pisalo "dići ćemo zgradu BHRT u zrak". Odmah smo sve prijavili nadležnim službama, te podigli stupanj sigurnosti u objektu. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pažnju osiguranju da dobro provjere tko ulazi i što unosi - rekao je Bakarević.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • RobertGTX800 12.05.2015.

    strašno.

  • varešak 07.05.2015.

    Ne bi bila nikakva steta da sivi dom odleti u zrak,program im je ionako nikakav,,a to je televizija B.Izetbegovica i S.D.A-e.

  • POTPEC 07.05.2015.

    S obzirom koliko imaju merhabija i sirotinje ništa nebi bilo čudno i da odleti u zrak. Jedna zgrada više ili manje nema veze, izgradit če se druga još bolja iz đepa građana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare