To je to što me zanima!

Digitalni Andrija razgovarat će s građanima o korona virusu

Andrija je ime dobio po dr. Andriji Štamparu, ocu preventive, na čijim principima i danas počiva javno zdravstvo u cijelom svijetu, a javili smo mu se u razgovor s riječi 'pozdrav'
Vidi originalni članak

Kako bi rasteretili telefonske linije, Ministarstvo zdravstva pokrenulo je na mobilnoj aplikaciji WhatsApp, Andriju, prvog digitalnog asistenta u borbi protiv korona virusa. Andrija će tako na brz i jednostavan način dijagnosticirati vaše zdravstveno stanje i reći vam postoji li šansa da ste zaraženi korona virusom ili ne. 

Andrija je ime dobio po dr. Andriji Štamparu, ocu preventive, na čijim principima i danas počiva javno zdravstvo u cijelom svijetu, a javili smo mu se u razgovor s riječi 'pozdrav' nakon čega je krenula naša komunikacija. 

- Pozdrav, ja sam Andrija, digitalni asistent Ministarstva zdravstva za borbu protiv koronavirusa. Tu sam za vas i rado ću vam pomoći. Najbolje da prvo procijenimo vaše zdravstveno stanje i nakon toga idemo dalje. Odgovorite mi slovom navedenim ispred željene opcije - prva je poruka koju smo primili kad smo išli testirati digitalnog Andriju. 

Kao i u ostatku razgovora, Andrija nakon svakog pitanja ponudi nekoliko odgovora. Naša prva opcija bila je slovo A (procijenimo moje stanje), nakon čega je uslijedilo još jedno pitanje. 

Nakon uvodnog 'razgovora', Andrija kreće sa stručnom procjenom vašeg zdravlja kada je korona virus u pitanju. 

Na kraju razgovora možete odabrati novu procjenu za člana obitelji ili prijatelja, ili pak ako u međuvremenu posumnjate na to da ste zaraženi korona virusom. 

Ukoliko pošaljete opciju B, Andrija se vraća na početak procjene. Predstavljanje digitalnog Andrije bit će u utorak u 11 sati u Banskim dvorima, a Ministarstvo se nada kako će ovakav pristup olakšati građanima borbu protiv korona virusa. 

I Hrvatski zavod za javno zdravstvo nedavno je pokrenuo chatbot aplikaciju ili službeni alat koji interaktivno informira širu javnost te tako znatno olakšava rad epidemiologa i drugih zdravstvenih stručnjaka aktivno uključenih u borbu protiv korona virusa. Putem aplikacije također se može provjeriti postoji li mogućnost od zaraze virusom. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Stetoskop. 14.04.2020.

    Ono kad vam Andrija iz "Andrija i Anđelka" daje dijagnozu 😂

  • Andrija- 14.04.2020.

    Pozdrav, ja sam asistent za procjenu korone. Počnimo: kad ste zadnji put bili kod zubara? Imate li karijes? Muči vas giht? Imate alergijsku reakciju na ambroziju? Javite se epidemiološkoj službi, možda imate koronu.

  • stari šokac 14.04.2020.

    Pa majku mu zar ste pali na niske grane ima drugih imena sad ce naravno biti sprdacina na Andriju i Andjelku

Komentiraj...
Vidi sve komentare