To je to što me zanima!

Diljem Bosne i Hercegovine osvijetljeni objekti u povodu Dana sjećanja na holokaust

Glavni događaj je komemoracija za sve žrtve holokausta koja će biti upriličena u petak na Židovskom groblju u Mostaru
Vidi originalni članak

Projekcijom nekoliko židovskih simbola i poruka na više objekata u središtu Sarajeva i Mostara počelo je obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na holokaust u BiH.

Na pročelju Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače i Starome mostu u Mostaru, te na Zemaljskome muzeju u Sarajevu osvjetljene su Davidove zvijezde sa slovom Ž, kao i porukom 'Never again' (nikada više) kako bi se upozorilo na najstrašnije zločine u povijesti čovječanstva počinjene tijekom IDrugog svjetskog rata.

Glavni događaj je komemoracija za sve žrtve holokausta koja će biti upriličena u petak na Židovskom groblju u Mostaru. 

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust održat će se i besplatna projekcija filma “Pijanist” u organizaciji izraelskog veleposlanstva u BiH i tvrtke M.T. Abraham Group, kako bi podigli svijest i pomogli u edukaciji građana o jednom od najstrašnijih zločina počinjenih u ljudskoj povijesti.

Film se prikazuje ovoga tjedna tri puta dnevno u kinu Cinestar u Mepas Mallu u Mostaru.

Holokaust je bio genocid bez presedana nad europskim Židovima tijekom Drugog svjetskog rata. Između 1941. i 1945. nacistička Njemačka i njeni suradnici sustavno su ubili oko šest milijuna Židova diljem Europe.

„Obrazovanjem mladih imamo moć spriječiti da se ovi strašni zločini više ikada ponove“, navodi se u priopćenju MT Abraham grupe i izraelskog veleposlanstva u BiH.

GARY KOREN Izraelski ambasador: 'Hrvatska čini puno na edukaciji vezanoj uz holokaust, važna je Vlada'

Idi na 24sata

Komentari 2

  • T'jt-šmznm 27.01.2024.

    Hahahh... a sad isti ti židovi sprovode holokaust u gazi. Nikad više da... haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare