To je to što me zanima!

Dio podataka iz Registra branitelja ostao bi tajan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Registar je podijeljen na opći (osobni podaci branitelja) i posebni dio koji se odnosi na ratni put. Posebni dio Registra ne bi se objavljivao
Vidi originalni članak

Iz Ureda predsjednika Ive Josipovića stiže inicijativa da se izradi zakon o objavi podataka iz Registra branitelja. Na taj bi se način zaštitio dio podataka. Registar je podijeljen na opći (osobni podaci branitelja) i posebni dio koji se odnosi na ratni put. Posebni dio ne bi se objavljivao, a iz općeg dijela moglo bi se samo znati ime i prezime branitelja, godina i mjesto rođenja te ime oca. Svi ostali podaci mogli bi i dalje ostati tajni. Pristup njima trebalo bi dopustiti, smatra dio branitelja i predsjednik Josipović, ratnim zapovjednicima, piše Večernji. Josipovićev savjetnik Predrag Fred Matić rekao je kako Ured predsjednika nastavlja s inicijativom da se Registar objavi.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dari 05.06.2010.

    Braniteljski portal. ANKETA: Mislite li da bi trebalo objaviti registar? 1.Aboliranih četnika=38%, 2.Ratnih dezertera=18%, 3.Ratnih profitera=29% 4.Hrvatskih Branitelja=15%

  • piratxx 05.06.2010.

    \"Druže Tito\". Ovo šta si napisao je laž. Nikome se narodna zaštita ne priznaje ako se nakon sudjelovanja u narodnoj zaštiti nije pridružio vojsci. Niti je narodna zaštita dovoljan uvijet za nečiju mirovinu.

  • dalmatar 05.06.2010.

    Nema koristi od tih objava dragi moji .možetze objavit sve a i šta onda.Svi mi znamo nekoga ko je parazit na državnim jaslama s mirovinama duplo većim od radničkih. Vi predsjeniče pokrećete opet to nevažno pitanje.Međutim do kuda je stigla istraga TKO JE objavio i onaj nepotpuni kako vi kažete a točan je ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare