To je to što me zanima!

Dio radnika nuklearne elektrane Černobil pušten nakon tri tjedna na slobodu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Oko 200 smjenskih radnika i pripadnika ukrajinske Nacionalne garde bilo je zarobljeno u elektrani od 24. veljače - prvog dana rata - kada su je ruske trupe zauzele
Vidi originalni članak

Nakon što su ih ruske trupe držale kao taoce više od tri tjedna, 64 radnika u nuklearnoj elektrani Černobil u Ukrajini konačno su uspjeli otići.

Zamijenilo ih je 46 zaposlenika koji su se dobrovoljno javili da putuju u tvornicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oko 200 smjenskih radnika i pripadnika ukrajinske Nacionalne garde bilo je zarobljeno u elektrani od 24. veljače - prvog dana rata - kada su je ruske trupe zauzele.

>>STANJE U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

Ruska im strana, navodi britanski medij, nije jamčila sigurnost pokušaju li napustiti elektranu. Stoga su bili prisiljeni ostati, s time da im je nedostajalo hrane i lijekova. u tom je razdoblju elektrana ostala bez struje nakon što su ratni sukobi oštetili mrežu.

DOČEKALI IH NA MURTERU 'U 5 ujutro s kćeri sam krenula bježati iz Kijeva. Mislila sam da će rat prestati do zadnjeg trena'

Naime, postojao je strah  da bi gubitak struje mogao dovesti do kvara rashladnog sustava iako su stručnjaci poručili kako je velika katastrofa malo vjerojatna. Na svu sreću do katastrofe nije došlo.

 Černobil je 1986. godine bio mjesto najveće nuklearne katastrofe. Tada je jedan od reaktora eksplodirao, ispuštajući radioaktivni materijal.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Extaza 20.03.2022.

    Svi će sad umrijet od radijacije. I ovi što su bili zarobljeni i ovi koji su ih držali zarobljene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare