To je to što me zanima!

Profesori još nisu odlučili, a učitelji najavili prekid štrajka

Veliko vijeće objavilo je prekid štrajka, no štrajk do daljnjega nastavljaju Nezavisni sindikati koji kažu da će razgovatati samo s ministrom financija ili premijerom
Vidi originalni članak

Veliko vijeće Sindikata hrvatskih učitelja nakon izjašnjavanja članstva u srijedu je objavilo da prekida štrajk. 

- Naš izlazak je dostojanstven jer je za nas štrajk uspio - rekla nam je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja. 

Ipak, štrajk do daljnjega nastavlja Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama. Njihov čelnik Branimir Mihalinec kaže da su spremni za razgovore, ali više ne s ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom već samo s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom financija Borisom Lalovcem.  

Kada su u pitanju zaposleni u visokom obrazovanju sindikalac Vilim Ribić izjavio je da do 18 sati traje izjašnjavanje profesora na Sveučilištima jesu li ili ne za nastavak štrajaka u petak i tijekom idućeg tjedna. Najavio je da će rezultate referenduma znati između 22 i 23 sata. Ono što je sigurno, kaže Ribić, je da će u štrajku biti u četvrtak. 

Idi na 24sata

Komentari 119

  • MijoCvitanušić 01.10.2015.

    Radi 5 dana u tjednu po najvise 7 sati! slobodna subota i nedilja i ima po 6 tisuca kuna placu!sta tebi fali aj mi reci....covik kopa po cili misec i dobije 3 tisuce!daj sramite se!!!

  • Nemanja Horvat 01.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Bacon 01.10.2015.

    Ne razumijem kako ne ljudi ne znaju da štrajkaju sindikalisti, a ne svi učitelji i profesori. Taj isti sindikat, predvođen predizbornim političkim spletkama, je pretvorio štrajk u borbu za povećanje plaće za 4% što uopće nije bio cilj istog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare