To je to što me zanima!

Diplomirala je na pravnom fakultetu s čak 74 godine

Bosiljka Kreil je 1954. upisala pravo u Zagrebu. Prošlog je tjedna imala promociju i dobila dugo očekivanu diplomu. Ispiti joj nisu bili problem
Vidi originalni članak

Bosiljka Kreil (74) rodila se u Bujarici i završila školu za farmaceutskog tehničara. Htjela je studirati, no nije imala novca za redoviti studij. Pravo je upisala kao izvanredni studij uz rad.
- Radila sam u ljekarni na Hvaru i baš je tih godina Tito bio rekao da zdravstveni radnici previše zarađuju. Zbog te izjave svima su nam skinuli plaće i tada sam odlučila otići iz Jugoslavije. Došla sam u Njemačku, gdje sam počela kao čistačica u bolnici, ali ubrzo sam kao farmaceutska tehničarka radila na farmaceutskom fakultetu u Münchenu. Udala sam se 1963. godine - ispričala je Bosiljka i zapostavila studij. Rodila joj se kći, koja je u međuvremenu završila pravo i danas je odvjetnica u Münchenu. Prije 19 godina Bosiljki je umro suprug.
- Najgore što čovjek u takvoj situaciji može učiniti je da se zatvori u sebe i da žaluje. Ja sam odlučila završiti fakultet. Nakon svakog uspjeha tijelo izlučuje endorfin, hormon sreće. Svaki ispit koji sam položila tako me je usrećivao - rekla je diplomirana pravnica Bosiljka Kreil.

ISPITI SU MI BILI IGRA, NE POSAO
Sveučilišni dodiplomski studij za diplomiranog pravnika završila je s prosjekom 3,33. Tvrdi kako joj nije bilo teško učiti kod kuće u Njemačkoj i dolaziti u Zagreb na ispite.
- Profesori nisu bili strogi, a pripremanje ispita više mi je bilo igra nego ozbiljan posao - kaže Bosiljka, koja će pola stoljeća iščekivanu diplomu uokviriti i staviti na zid dnevne sobe.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vagabunda 30.06.2008.

    bravo bosiljka, vi ste živi dokaz da nikad nije kasno...

  • user_21090 29.06.2008.

    Bolje ikad,nego nikad! čestitam!

  • sanja4 29.06.2008.

    svaka čast! čestitam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare