To je to što me zanima!

Direktori državnih tvrtki imat će plaću do 40.000 kn

Direktori državnih, javnih i lokalnih tvrtki bi ovisno o aktivi društva, prodaji i složenosti posla imali godišnje bonuse od dvije do osam bruto plaća
Vidi originalni članak

Mjesečna neto primanja direktora državnih, javnih i lokalnih tvrtki u budućnosti bi trebala iznositi između 11 do 40 tisuća kuna. Direktori bi ovisno o aktivi društva, prodaji i složenosti posla imali pravo na godišnje bonuse od dvije do osam bruto mjesečnih plaća, piše Večernji list. Predsjednici i članovi uprava birali bi se na javnom natječaju. Uz fiksnu plaću i godišnje bonuse predsjednici uprava imali bi  pravo i na nagrade u dionicama. Za Vladu je prijedlog o visini plaća izradila Croma. U prijedlogu su definirane i visine otpremnina pa tako u slučaju skrivljene odgovornosti otpremnine ne bi mogle biti isplaćene. Najmanja otpremnina tako bi bila tri osnovne plaće kod sporazumnog raskida, a u slučaju opoziva imenovanja otpremnina bi iznosila 12 osnovnih plaća.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • jontra69 14.09.2010.

    mene zanima do kada će državna(narodna)poduzeća sponzorirati razne klubove i puniti džepove raznim mamićima našim parama.nama se dižu cijene energenata i mi ih izvlačimo iz govana a oni se razbacuju na sve strane.ko je tu lud?

  • ribić 14.09.2010.

    Kad bi Jadranka, Bebić, Šeks ili neko od političara ima svoju firmu dali bi preds.uprave, direktoru ili nekom trečem dali na potpis takav ugovor kao ovima iz \"državnih\" firmi. lako je tuđim k....m gloginje mlatiti.

  • z_orao 14.09.2010.

    Pa kako vas nije sram u tolikoj krizi određivati plaće, a radnička plaća je 20 x manja ne gledajući još sve dodatne pogodnosti koje imate . Strašno za što se narod krvlju borio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare