To je to što me zanima!

Direktoru koji gurne tvrtku u stečaj kazna i do 150.000 eura

Prema neslužbenoj verziji zakona o financijskom poslovanju lošim čelnim ljudima tvrtki prijete kazne od 20.000 do 150.000 eura. I to svakom članu i Uprave i NO-a
Vidi originalni članak

Zakon o financijskom poslovanju i prisilnoj nagodbi kojeg su nedavno najavljivali ministar financija Slavko Linić i Radimir Čačić. prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, počinje poprimati vrlo ozbiljne obrise prema kojem se loši poslodavci neće dobro provesti. 

Naime, Slobodna Dalmacija je dobila na uvid neslužbenu verziju tog zakona i prema njemu čelnim ljudima tvrtke koja ima tržišnu perspektivu a gurnu je u stečaj, a da prethodno ne pokušaju provesti postupak prisilne nagodbe, prijete kazne od 20.000 do 150.000 eura. I to za svakog člana Uprave i Nadzornog odbora. 

Riječ je o zakonu kakav postoji u nekoliko europskih država i SAD-u, a model po kojem je rađen hrvatski zakon jest onaj iz Slovenije.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • NikolinaRicko 04.04.2012.

    Pogledajte Barbaru Bešenić i zguglajte,firma BBS,koliki novac pokraden,ko je sve umiješan!!!Di je ona sad,slobodno šeće i gleda koga će opet opljačkat,i di je zakon!!!Ko će meni platit šta sam radio i nikad vidio pare a ona se voza u audiju uzdignute glave!!!Šta je s takvima,sve je upropastila,pokrala,i šeta dalje,ja da ne platim struju trpali bi me u zatvor!!!!

  • PMF 087 03.04.2012.

    Još samo da uvedu da ulaskom na rukovodeće mjesto u državnoj firmi ulažeš svojih 100 tisuća € koje možeš povući jedino ako si uspješno poslovao a provizije mogu ostvariti samo u postotcima od dobiti. Za nastalu štetu u firmi koja se objektivno mogla spriječiti, blokira se komplet imovina.. Onda bi na ta mjesta konkurirali samo sposobni koji su sigurni da znaju svoj posao a ne tatini sinovi.

  • Iveq 03.04.2012.

    kad će ova nakaza čačić platiti kazne kolike je firme sje... svojim ne plaćanjem faktura.... fujjjj odvratni ste

Komentiraj...
Vidi sve komentare