To je to što me zanima!

Div od 300 metara uplovio u Rijeku: Privezali ga na Brajdicu

Kruzer Celebrity Constellation će ove godine još dva puta posjetiti Rijeku. Više od 2000 putnika provest će cijeli dan u Rijeci, a večeras nastaviti putovanje prema Dubrovniku
Vidi originalni članak

Kruzer Celebrity Constellation poznate kompanije Celebrity Cruises u nedjelju je iz Venecije uplovio u Rijeku gdje se privezao na kontejnerskom terminalu Brajdica. Preko dvije tisuće putnika provest će dan u cjelodnevnom razgledavanju grada koji teče, te večeras nastaviti putovanje prema Dubrovniku.

Radi se o kruzeru "Millennium" klase, dužine 288,5 metara, širine 32,2 metra, te gaza 8 metara. Putna brzina mu je 24 čvora, a može ukrcati 2038 putnika koje poslužuje gotovo tisuću članova posade.

Zanimljivo je da je ovaj kruzer od svog porinuća 2002. godine nosio ime “Constellation”, no 2007. godine dobio je ime koje nosi i danas, a plovi pod zastavom Malte. Ima tri sestre, kruzere Celebrity Ininity, Celebrity Summit i Celebrity Milenium.

Izgradili su ga u francuskom brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u St. Nazaire. Constellation stalno dobiva vrhunske ocjene, a 2007. godine bio je rangiran  kao jedan od "najboljih velikih kruzera". Tijekom ljetnog perioda brod plovi Mediteranom i Karibima. 

Prema planu, kruzer će ove godine još dva puta posjetiti Rijeku.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • st brzić 02.06.2019.

    Nije mi jasno što će raditi cijeli dan u Rijeci ... za pogledati jedinu riječku znamenitost - obernelovu nadstrešnicu na autobusnom kolodvoru, dovoljno im je par minuta ...

  • 02.06.2019.

    Nama ne treba nikakvs proizvodnja.Imamo turizam i trgovine i to nam je dosta

  • max2017 02.06.2019.

    TO je najreprezentativniji vez koji Rijeka može pružiti ??????? ...i to su malo jači mazohisti.-turisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare