To je to što me zanima!

Divjak: Laž je da su svjedodžbe promijenjene zbog Istanbulske

Na to da nema spola ni imena roditelja požalila se HRAST-ova Kristina Pavlović. Divjak joj je odgovorila kako se to promijenilo prije Istanbulske, dok je nadležni državni tajnik bio Hrvoje Šlezak, također iz HRAST-a
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbacila je u utorak kao "krajnje ružnu laž" tvrdnju da je zbog Istanbulske konvencije izmijenjen sadržaj svjedodžbi, istaknuvši pritom da je on izmijenjen puno prije ratifikacije Istanbulske konvencije, u vrijeme mandata ministra Pave Barišića, kada je nadležni državni tajnik bio član predsjedništva stranke HRAST Hrvoje Šlezak.

Divjak je reagirala na tvrdnju Kristine Pavlović, s izborne liste HRAST-a, koja je u ponedjeljak u emisiji HRT-a ustvrdila kako zbog Istanbulske konvencije u "svjedodžbama koje učenici dobivaju na kraju školske godine u lipnju nema više spola i nema imena roditelja".

DIVJAK: "Programskim ugovorima ćemo izaći iz ere uravnilovke"

Istaknuvši kako je riječ o "krajnje ružnoj laži", ministrica Divjak u priopćenju podsjeća da je "puno prije ratifikacije Istanbulske konvencije, odluku o promjeni sadržaja svjedodžbi 17. svibnja 2017. godine Pravilnikom o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama donijelo Ministarstvo u vrijeme mandata ministra Pave Barišića, dok je nadležni državni tajnik bio upravo Hrvoje Šlezak, član predsjedništva stranke HRAST".

Ovim putem, dodaje ministrica, "apeliram na cjelokupnu javnost, akademsku zajednicu, a pogotovo medije, da jasno prozovu one interesne skupine koje u javnom diskursu namjerno koriste potpuno netočne informacije i sustavno šire lažne vijesti, jer je nažalost danas takva praksa izrazito česta".

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 03.10.2018.

    Najbolje da stave samo inicijale pa nek učenik koji se zove recimo Borna ili Matija se sam odluči za spol jer je to unisex ime. Danas ionako spol ništa ne znači. A ni ime. A ni tko je roditelj. Ne znači ništa ni odakle si , ni tko su ti preci , ni tvoja povijest ,ni kulturni dentitet . Bitno je da samo dišeš i prihvaćaš sve ono s čim ti pune glavu

  • 02.10.2018.

    Obzirom na stanje u državi i ne čudi me da se skriva i spol i ime roditelja. Možda bi trebalo izostaviti i ime ministarstva i države. To bi bio veći plus nego izbaciti ime roditelja sa svjedodžbe. Fakulteti su nam duboko na popisu uspješnosti.

  • mudodokolenko 02.10.2018.

    koji su ovo,nisan ja nego ti,nisi ti nego ja i tako u krug,glavno da plača ide

Komentiraj...
Vidi sve komentare