To je to što me zanima!

Divljak proletio kroz tunel Sveti Rok s čak 203 km/h

Policijski presretači zaustavili su u nedjelju oko 20.10 sati vozača (48) koji je Golfom projurio kroz tunel Sveti Rok brzinom od 203 kilometara na sat
Vidi originalni članak

Pogibeljno neoprezno i bez imalo obzira prema drugim vozačima vozio je u nedjelju Damir M. (48). S 203 kilometra na sat Damir je u 20.10 sati Golfom zadarskih registracija projurio tunelom Sveti Rok kroz Velebit. Odmah po izlasku iz tunela, na autocesti A1 zaustavili su ga policajci u presretaču, koji su ga pratili. Za takvu jurnjavu na autocesti dobit će tri negativna prekršajna boda, morat će platiti od tri do sedam tisuća kuna, ovisno koliko mu odredi prekršajni sudac. Sud će odlučivati i o zaštitnoj mjeri upravljanja motornim vozilom. To znači da mu može zabraniti vožnju na neko vrijeme. Na sudu vjerojatno neće biti blagi jer je Damir recidivist. U posljednje tri godine napravio je čak 13 prometnih prekršaja. Neslužbeno saznajemo da Damir M., otkako vozi, ima 60-ak policijskih prijava povezanih s prometnim prekršajima. Na zahtjev policije sud bi mu mogao oduzeti vozačku dozvolu. Na zadarskom Prekršajnom sudu trenutačno protiv njega nema suđenja povezanih s prometnim prekršajima.
Inače, sličnu pogibeljnu vožnju pokazao je i nekadašnji hrvatski vozač utrka Niko Pulić. On je 2006. godine s nevjerojatnih 220 km/h projurio istim tunelom.

VOZIO JE DALMATINOM 277 KM/H
Policijski presretači uhvatili su prije mjesec dana na A1 Antonija L. (34) kako juri 277 km/h. Vozio je Mercedes, a kamere su ga snimile pokraj Vučevice. Tamo je brzina ograničena na 130 km/h. Vozač Antonio isprva se hvalio kako ga nisu mogli uloviti.

ZADRANIN JURIO 222 KM/H
Prije dvije i pol godine autocestom A1 Zagreb - Split vozio je Zadranin J. T. (54). Njemu su izmjerili brzinu od 222 km/h. Policija ga je uhvatila. Tvrdio je kako nije namjeravao voziti prebrzo, nego je njegov Marcedes “sam povukao” dok se on zamislio.

PLATIT ĆE DO 7000 KN KAZNE
Kazna za ovakvu neopreznu vožnju je od 3.000 do 7.000 kuna, tri kaznena boda I oduzimanje vozačke dozvole.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • brko1 09.01.2010.

    Tunel Učka 270 km/h - R1

  • konjica 09.12.2009.

    jeste li ga već ubili ili da to učini moj krokodil

  • jethro_tuller 09.12.2009.

    tako je kume...hitna promjena zakona. ali za recidiviste trebaju biti drasticne! a kako pisu nije mu prvi prekrsaj.pa ce cak i kerum razmislit da li trazit parking ili parkirat nasred ceste i blokirat promet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare