To je to što me zanima!

'Dižemo nagradu na 7500, samo vratite našeg Figa’

Bigl ima na uhu tetoviranu brojku 10174. Petar Granić (85) i supruga Milka (83) iz Zagreba nudi novčanu nagradu za svaku informaciju o psu
Vidi originalni članak

Molio bih ljude da nam jave ako su vidjeli našeg bigla Figa. Ima na uhu tetoviranu brojku 10174. Pet godina je s nama, naviknuli smo se na njega i tužni smo jer ga nema, kaže Petar Granić (85) iz Zagreba. Figo je 14. studenog otišao iz njihove vikendice u Velikom Trgovišću. Često je lunjao po selu s drugim psom. Obilazili su susjede koji su ih hranili. Nije se vratio pa ga je obitelj počela tražiti. Tražili su ga i lovci s psima, no uzalud. U dva tjedna o njemu ni traga ni glasa.
- Javio nam se čovjek koji tvrdi da su ga oteli lopovi koji se bave krađom pasa. Prijavili smo to policiji i veterinarskoj inspekciji - kaže unuka Irena (28). S njom je tog dana bio na vikendu u Velikom Trgovišću. No tamo je često odlazio odmalena. Znao je s njom ići i na Sljeme, odjuriti naprijed, no uvijek se vraćao. Obitelj još ne gubi nadu da će ga naći. Nudili su 5000 kn, a sad su povećali iznos.
- Nudimo 7500 kuna za informacije o njemu - dodaje djed Petar. Noću se diže čim čuje lavež pasa misleći da se njihov vratio, no s tugom shvati da susjedov laje.
- Uvijek je lajao na djeda i zvao ga da ustane i ide na ručak. Djed ga je onda hranio, griz sebi, a griz njemu - prisjeća se baka Milka (83) lijepih trenutaka s biglom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • BIO KOCKA 01.12.2009.

    Trebali su svoga Figu lijepo na lajnu i u šetnju, a ne ga puštati da luta okolo kao lutalice.

  • gost 01.12.2009.

    Ako itko zna išta o ovom psu MOLIM VAS da se javite ovim ljudima ili redakciji ili da oni koji ga imaju da ga vrate, jer i sam imam psa i živim sam i znam koliko mi je važan... Dolazi i vrijeme Božića pa vas molim da napravite to dobro djelo jer dobro se dobrim vraća! To su stariji ljudi i sigurno im je to jedina razonoda, a možete mislit kad umirovljenici daju takvu nagradu koliko im je stalo do njega... vama je pas možda samo pas, ali njima je on obitelji, osim toga, taj pas već ima svoga gazdu, a za te novce možete sebi kupiti drugoga i od malena ga odgajati i da vas zavoli.... Učinite nešto dobro, vratit će Vam se!

  • annette 30.11.2009.

    paziti na njih, ne puštati da sami šeću okolo. ima i kod nas takvih, upozorenja su uzaludna dok se nešto ne dogodi, a onda se sazna da je pas bio zapravo lutalica sa stalnim prenoćištem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare