To je to što me zanima!

Djeca oca odvela u šetnju i tako ga spasila od odrona

Policija, vatrogasci i službenici HEP-a sanirali su mjesto odrona, a načelnik općine četveročlanoj obitelji osigurao je privremeni smještaj
Vidi originalni članak

Velik dio okućnice obitelji Matičević iz Dugog Rata te stotinjak kubika brda pod kućom odronili su se u subotu poslijepodne. Dok se brdo odlamalo Željka Matičević je u kući kartala sa stricom.
- Čula sam užasnu buku, izašla iz kuće i imala sam šta vidit. Pola vrta i ograda nestali u provaliji - priča Željka Matijević. Za to vrijeme suprug Ivo je sa sinovima Jurom (12) i Petrom (8) brao šparoge po okolnim obroncima.
- Djeca su me nagovorila da idemo prošetat pasa i tako mi glavu sačuvala - kaže još uvijek šokirani Ivo. Naime, nakon ručka je planirao posaditi loze, tik uz ogradu koja sada visi nad ponorom. Odron je, smatra Ivo, posljedica dugotrajnih kiša i potoka koji im prolazi neposredno uz kuću. Prošlogodišnji požar uništio je okolnu vegetaciju, pa više nema što upijati vodu. Namučili su se Matačići tijekom 19 podstanarskih godina štedeći za kupnju terena i gradnju kuće. Kupili su parcelu na atarktivnom, no ispostavilo se i opasnom položaju. Općina ih je smjestila u susjedine apartmane dok se klizište ne ispita. Načelnik Jerko Roglić potvrdio je Ivine sumnje u podzemne vode koje su narušile stabilnost terena. U ponedjeljak će ekipa Hrvatskih voda praćena geostatičarima utvrditi mogu li se Matičevići sigurno vratiti u svoj dom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • FilipF1 11.03.2008.

    Da nisu toliko nasipavali možda bi brdo i izdržalo! Sad nek Dropulička pošalje bagere da dovrše posao, jer ovo nema šanse da ima građevinsku dozvolu.

  • Vozdovac brate 09.03.2008.

    Da nije to novi način ministrice matulović dropulić za rušenje bespravne gradnje?? :)

  • Goge61 09.03.2008.

    Nema šta! Sigurno ima sve \"dozvole\", a mozga u glavi ni što je crno pod noktima! E i još k tome dvoje djece u toj kući! Pravi raj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare