To je to što me zanima!

Djeca su dobila računala, a roditelji ih dali u oglasnik?

Neki su roditelji odlučili prodati računala koja su dobila djeca 5. razreda u Osijeku, kako bi platili račune. Biljana Borzan ih poziva da to ne čine
Vidi originalni članak

Svi učenici petih razreda osnovnih škola u Osijeku dobili su na dar prijenosna računala. Grad Osijek je na realizaciju tog hvalevrijednog projekta utrošio 3,6 milijuna kuna. No, neki roditelji odlučili su računala prodati u oglasniku za pola cijene kako bi platili račune i 'pokrpali' kućni budžet.
- Apeliram na roditelje da ne prodaju računala, jer smatram da bi što bolje obrazovanje njihove djece trebalo biti prioritet - rekla je za Novu TV dogradonačelnica Osijeka Biljana Borzan. Dodala je kako smatra da je akcija ipak uspjela.
- Podijelili smo 1226 laptopa. Ako je njih pet, šest, deset prodano, na ostalih 1200 djeca će ipak raditi i učiti i smatram da je ova akcija uspijela - zaključila je Borzan. Koliko je računala točno prodano ne može se znati. Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji je pokrenuo ovakvu akciju. Gradska uprava time je željela pokazati da joj je uistinu stalo do obrazovanja i pomoći osnovnoškolcima da u srednju školu dođu potpuno informatički pismeni.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • marko00 18.01.2009.

    onaj roditelj koji je prodo računalo zaslužuje strijeljanje

  • bernardaf 18.01.2009.

    Eto ti ga na, a ne pitaju se roditelji kako se djete osjeca kad nemože zadržati i ono što je dobio.

  • zbuzanic 18.01.2009.

    Po izracunu, jedan laptop je kostao 3000kn, neznam koja budala bi ga prodala u pola cijene. A vjerujem da ih je drzava dobila i po povoljnijoj cijeni zbog kolicine laptopa. Barem se nadam da je proizvodac izasao u susret takvoj akciji. Trebalo bi vise takvih akcija jer to nije nikakav novac, a djeci to znaci jako puno jer danas je informaticko doba, bez znanja nekog office-a nemozes ni posao traziti. Pa cak i da radis u skladistu moras znat sa kompom. Uglavnom, za 3000kn se mogao dobiti pristojan laptopic (acer ili neki hp). Za 400 kn mu produze garanciju na tri godine i mirni su...

Komentiraj...
Vidi sve komentare