To je to što me zanima!

Djeca su ga nasmijala: Kim je utjehu potražio u sirotištu

Da ne misli na tragediju: Kim Jong-un ne može spavati otkad se urušila zgrada s 92 kućanstva u Sjevernoj Koreji. Oraspoložili su ga mališani iz Pyongyanga
Vidi originalni članak

Jurio je hodnikom, smijao se na sav glas i zabavljao s djecom. Dizao ih je visoko u zrak, a oni su ga grlili. U pratnji supruge Ri Sol-ju sjevernokorejski vođa obišao je sirotište u bolnici.

Na većini fotografija Kim je u liječničkoj kuti, okružen svojim vjernim pratiteljima. Osim s djecom, Kim Jong-un fotografirao se s bolničkim osobljem, koje je nakon dugog poziranja moralo umirivati pospane i uplakane mališane. Nije poznato kad su točno snimljene fotografije koje su objavili sjevernokorejski mediji. Mnogi su uvjereni kako su te fotografije namjerno puštene nakon urušavanja zgrade da bi javnost nakratko zaboravila na strašnu tragediju.

Sjevernokorejski su mediji o urušavanju 23-katnice izvijestili tek pet dana nakon što se zgrada urušila, a nisu naveli ni broj žrtava ni uzrok samog urušavanja, no vlasti su povukle nesvakidašnji potez i ispričale se javnosti.

- Kim Jong-un sjedio je cijelu noć shrvan od boli - rekao je visoki državni dužnosnik Korejskoj središnjoj novinskoj agenciji, koja je javila da zgrada nije napravljena kako treba te da je nadgledanje gradnje bilo neodgovorno. Ne zna se točno koliko je ljudi poginulo, ali pretpostavlja se da je riječ o stotinama. Dopisnici uglednih svjetskih medija tvrde da u Sjevernoj Koreji nije neobično useljavanje u stanove čija gradnja još nije službeno završila.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • info_hr 20.05.2014.

    Ja bas nevidim da su drugi odusevljeni pa cak ni djeca , jedini koji se smije je on , drugi svi kao da cu duha vidili...

  • DALMATINACSAN 20.05.2014.

    Svi ga vole:)

  • SAINT 20.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare