To je to što me zanima!

Djeca su se uspjela izboriti za sigurnost svoje ulice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uplašeni i revoltirani time što se u gradu ne brinu o njihovoj sigurnosti, mališani iz Hlišićeve i drugih ulica u Sl.Brodu tražili su postavljanje signalizacije
Vidi originalni članak

Svibanjsko toplo jutro bilo je kao stvoreno za usputnu dječju igru od škole do kuće. Angelika Gajsler (10) trčala je s društvom djece prema dvorišnom ulazu svoje kuće u Hlišićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Na nju je naletio auto i slomio joj nogu. To je bila kap koja je prelila čašu.
- Bilo nas je strah, plakali smo zbog naše kolegice i nismo htjeli više trpjeti da nas gaze, uzeli smo stvari u svoje ruke - rekla je Ivona Jarža (12). Samoinicijativno i uz potporu Ivonine tete Jasenke, 40 mališana iz te i okolnih ulica postavili su barikade u Hlišićevoj. Tražili su da im grad obeća sigurnost na cesti kojom svakodnevno prolaze.
- Ovo je jedno od najopasnijih raskrižja. Pisali smo peticije, slali zamolbe da se u ulici postave ležeći policajci, a na raskrižju s Mostarskom ulicom semafor. Čekaju ono najgore jer ovom ulicom, u kojoj ima jako puno djece, vozi se i više od 80 km na sat - kaže Jasenka, ponosna što su djeca uspjela potaknuti gradske vlasti. Odraslima godinama to nije pošlo za rukom. Grad je, prvi put u povijesti tog naselja, postavio znak stop i iscrtao horizontalnu signalizaciju po cesti. No djeca traže i postavljanje semafora, ograničenje brzine na 30 ili ležeće policajce.



VOZAČI SU SE ČUDILI DJECI I OKRETALI SE ISPRED BARIKADA

Djeca su iz trgovine donijela velike kartonske kutije. Postavili su ih na cestu i čekali. Promet su zatvorili sve dok nije došla policija i obećala im da će u roku od nekoliko dana promet drukčije regulirati, posebno na raskrižju s Mostarskom ulicom. Ondje na godinu bilježe oko dvadeset prometnih nezgoda, do sada bez smrtnih posljedica.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kulenica 20.11.2009.

    bravo dijeco !!! tako se to radi !!!!

  • brangelina 20.11.2009.

    pametna hrvatska djeca!!!! svaka vam čast!!!!

  • Ray Barone 20.11.2009.

    Bravo djeco...cijela Hrvatska ima što naučiti od Vas...ustrajte do kraja!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare