To je to što me zanima!

Djeca su vrištala na jahti, vjetar ih bacao na stijene

POREČ: Na brodu je bio mladi bračni par iz Italije s troje djece koja su prestravljeno vrištala dok ih je vjetar nosio. Spasila ih je Lučka kapetanija
Vidi originalni članak

Olujni vjetar je u nedjelju nešto prije 10 sati sati ispred porečke gradske luke sa sidrišta otkinuo 14-metarsku jahtu Popoti koja je plovila pod talijanskom zastavom. Očevici kažu da se jahta nošena jakom burom za svega nekoliko minuta našla na stijenama. Na brodu je bio mladi bračni par iz Italije s troje prestravljene djece koja su vrištala dok ih je vjetar nosio. S djecom je na brodu bio i njihov djed. Obitelj su spasili zaposlenici porečke gradske luke i kapetanije.
- Dvoje male uplakane djece drhtalo je od straha. Umirivao sam ih da će sve biti uredu. Po nevremenu sam ih iskrcao s nasukanog broda i dovezao u luku - kaže jedan od zaposlenika porečke gradske luke.
Iako je dno jahte probijeno za sada nafta ne istječe u more. Unutrašnjost broda ispunjena je vodom koju s četiri pumpe ispumpavaju porečki vatrogasci i zaposlenici specijalizirane tvrtke Fereli s roniocima. Šteta je, pretpostavlja se, veća od 50.000 eura. Elektronika i motori su puni vode, a stijena je probila dno broda s prednje desne strane.

PALA TEMPERATURA, JAKA KIŠA I VJETAR
Nakon toplotnog udara i doslovnog skapavanja na 44 stupnja izmjerenih na suncu u subotu u Zagrebu, u subotu su svi lakše disali na čak 18 stupnjeva manje. Dobrodošlo osvježenje i nestabilno vrijeme s jakom kišom te vjetrom proširilo se kroz cijelu Hrvatsku u subotu navečer i u noći na nedjelju. U nekim dijelovima bilo je praćeno i grmljavinom što je nakon najtoplijeg dana u godini iznenadilo građane. Riječani su se tako u subotu pržili na 42 stupnja, a nagli pad Celzijevaca na samo 23 mnogima je ipak bio previše pa su se držali kuće. Malo niže temperature zadržat će se u većini gradova i danas, tu i tamo koji oblak prekrit će sunce, ali padalina više ne bi trebalo biti. Koji pljusak okupat će možda poslijepodne nakratko Slavonce, gorske predjele i Južni Jadran. Krajem tjedna opet možemo očekivati temperature koje nas mame na velike količine sladoleda i vode, ali i koje su strašno opasne i koje je najbolje izbjegavati. Bit će iznad 30 stupnjeva. U Kninu se za sljedeći vikend očekuje 38, u Osijeku 34, u Zagrebu 37 stupnjeva. Najbolje će ipak proći oni koji su se odlučili za godišnji odmor baš u nadolazećem razdoblju.
Na Jadranu će biti sunčano, ali ne pretoplo. Dubrovnik će se do kraja tjedna grijati na tridesetak stupnjeva. Temperature mora će i dalje biti ugodne za kupanje, a kretat će se između 23 i 28 stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • boby-pop 18.07.2010.

    Prema hrv zakonu sve iznad 40 stopa klasificira se kao jahta. Al ne brinite o detaljima necega kaj mozete gledati samo na TV-u ili 24sata.hr

  • predsjednik03 18.07.2010.

    jahta? ahahah još uvijek mnogo ali MNOGI ne znaju razliku između jahte i jedrilice - jer ne mogu povezati da jedrilica ima JEDRA pa se možda baš zato tako i zove !!a niti me ne čudi kad je u RH svega 40% obrazovano , a 8% visoko obrzovano - a minuse će mi lupat sada onih 60% koji se osjećaju ugroženim i zamislite uvrijeđenim , a ja samo iznosim činjenice. pozdrav

  • TITTO 18.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare