To je to što me zanima!

Dječačić nikada neće govoriti: Ostao bez glasa zbog liječenja

Velika Britanija: Carson je sa samo tri mjeseca imao srčani udar. Preživio je no, zbog intenzivnog liječenja srca i pluća dječak nikada neće moći govoriti
Vidi originalni članak

Carson Hartley rođen je sa sindromom 'plave bebe' što znači da mu u mozak dolazi nedovoljna količina kisika. Sa samo tri mjeseca imao je srčani udar. Preživio je, no zbog intenzivnog liječenja srca i pluća dječačiću starom 10 mjeseci uništeni su grlo i organi za govor pa nikada neće moći govoriti, piše Daily Mail

- Navikli smo na loše vijesti, no kada su nam liječnici rekli da Carson nikada neće moći govoriti, počela sam plakati - rekla je dječakova majka  Kirsty Harris (30) iz Oswaldtwistlea u Velikoj Britaniji. Dodala je kako će njezin sin morati naučiti novi način komunikacije te kako će ona i otac Damien Hartley morati naučiti kako komunicirati s Carsonom. 

- Liječnici su nam rekli kako su njegovi dišni putovi najmanji koje su vidjeli u zadnjih 17 godina. Zato će mu morati napraviti traheotomiju odnosno razrezati dušik kako bi uveli cijev kroz koju će moći disati - kaže Kirsty. Dječak se liječi u bolnici u Liverpoolu i cijela je njegova obitelj Božić provela s njim. Liječnici su obitelji rekli kako se dječak preko zime ne smije prehladiti kako bi mogao ići na operaciju koja će mu spasiti život. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Lady Taky 05.01.2011.

    ma ja vjerujem tj garant sam da če mali moć govorit i da če sve bit ok

  • MirkoLjubas 04.01.2011.

    Zašto se to događa malcima kiji ništa nisu krivi

  • Noon 04.01.2011.

    O Bože,zašto mala djeca moraju sve to prolaziti?Miško mali.Opet,medicina brzo napreduje,nadam se da će za par godina pronaći mogućnost da progovori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare