To je to što me zanima!

Dječak (11) stari pet puta brže od svojih vršnjaka

Harry boluje os rijetkog sindroma zbog kojeg se pretvara u starca. Koža mu je tanka i opuštena, a ima i zdravstvene probleme poput umirovljenika
Vidi originalni članak

Iako još uvijek ide u osnovnu školu maleni Harry Crowther (11) iz West Yorkshirea pretvara se u starog muškarca. Harry stari pet puta brže od svojih vršnjaka. Već sada koža mu je tanka i obješena, kosa mu sporo raste i pati od zdravstvenih problema svojstvenih umirovljenicima. Dječak pati od atipičnog sindroma progerije. Unatoč tome što se brzo umara Harry ne dozvoljava da ga bolest pobijedi te svakodnevno pokušava uživati u čarima djetinjstva. Obožava prirodu pa je član izviđača, a u nedjelju će primiti i nagradu kao zapovjednik izviđačke grupe. Harry jedini u svijetu boluje od posebnog oblika te bolesti. Čovjek koji je bolovao od sindroma poput Harryjevog uspio je doživjeti 26 godina.
- Promjene u Harryjevim genima su jedinstvene i liječnici ne mogu reći što će se dogoditi s mojim sinom. Proživljavali smo vrlo teške trenutke i često se pitali 'Zašto baš nama?', no sada smo se pomirili sa svim i puno nam je lakše - priča Harryjeva majka. Svakoga dana Harry mora vježbati kako bi mu zglobovi ostali elastični, a uzima i tablete protiv bolova.
- Mogu raditi dosta stvari poput svojih vršnjaka. Najgore mi je preko noći jer tada osjećam neku čudnu bol. Nerviraju me ljudi koji nisu upoznati s mojim stanjem pa zure u mene na ulici i gledaju me kao da sam čudovište - kaže Harry.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • marijeta8 24.04.2010.

    odma se posramim koji problemi mene muče......šta ti je život....

  • brangelina 24.04.2010.

    strašno!!! siroti mali anđel!!

  • Lady Taky 24.04.2010.

    hebote život! šta si ti,djete,kome skrivilo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare